Het eerste fruithapje: wanneer en wat ?

fruithapje

Toen ik een kleuter was, kreeg mijn babyzusje een fruithapje van liga, met een halve uitgeperste sinaasappel en een halve geprakte banaan. Lekker joh! Ik mocht soms meehelpen en dan kreeg ik ook een hapje, yammie! Helaas was het verder voor baby’s…

Ik zie je denken: LIGA ?? in een fruithapje?? Ja heus, dat deden onze moeders, niks mis mee. Dachten ze. En laten ik moet zeggen: mijn 2 zussen en ik zijn opgegroeid tot gezonde vrouwen..

het fruithapje toen ik moeder werd

Toen ik zelf moeder werd mocht ik toen mijn baby 6 maanden was ook wel wat yoghurt in het fruithapje geven. Nou die kleine van mij, die hoefde dat spul niet. Ik vroeg raad aan diezelfde babyzus, want die was al 4 jaar moeder en dus ervaren..
“Lustte die van jou yoghurt”, vroeg ik. “Neuu”, was het antwoord. “En wat deed je dan??”, vroeg ik, ik was pas een half jaar moeder he, ik wilde het graag goed doen…. het fruithapje, het is een mijlpaal tenslotte “Ik gaf haar fijn vanille-vla”, sprak mijn zuster. “Dat at ze wel”

Ik ging naar huis, probeerde het uit en ja hoor! Werkte geweldig! Die fruithap ging er zonder problemen in !Ondertussen zijn mijn dochter en haar nicht volwassen en zeer gezonde vrouwen…

fruithapje

veranderende inzichten

Uit bovenstaande verhalen kan je leren dat als het om voeding gaat, de inzichten steeds veranderen en dat men eigenlijk nog helemaal niet zo goed weet wat welke voeding met een mens doet.
Gebruik je gezonde verstand en probeer voorzichtig zaken uit.
Wanneer je op internet op zoek gaat, controleer dan je bron. Vanuit welke filosofie wordt deze informatie gepresenteerd? Wat is de opleiding en achtergrond van de schrijfster?

een persoonlijke mening

Gezien het bovenstaande zal je begrijpen dat ik een lichte weerzin heb tegen voedingsdeskundigen die zeggen: “zo is het en niet anders.” Ik kijk meer naar sites waar ze  zeggen: het zit ongeveer zo, je kan dit en je kan dat…

wanneer dat eerste fruithapje?

Oja, en wanneer dat eerste fruithapje? De een zegt met 6 maanden, de ander met drie maanden.
Niet eerder dan met drie maanden en niet later dan 6 maanden, dus. Kijk zo simpel is het.
Eerst groenten of eerst fruit? Het  gaat erom dat je baby aan iets anders went dan moedermelk en pap. Maakt niet uit dus… Maar begin niet met sinaasappel of met kool.

Dat schijnt echt niet gezond te zijn….

Lees ook eens wat de moeders op het forum zeggen over het fruithapje.
en lees ook eens: hoe leert mijn baby brood eten
of wat geef je je peuter te eten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *