De babypoep app, hoezo en waarvoor

babypoep

een praatje poep, babypoep om precies te zij, of om helemaal precies te zijn: een praatje babypoep app.

Er is een nieuwe app. Een app voor ongeruste moeders. Hij heet de MUM en dat staat voor My Unique Moments. Een van de dingen die je als jonge moeder  kan doen, is in de vroege morgen een foto maken van de inhoud van de luier, dat kan natuurlijk een heel uniek moment zijn…Daar valt een heleboel over te zeggen.

poep zegt veel over de gezondheid

Het is geen onzin dat poep een boel zegt over de gezondheid van de mens. En dat geldt voor grote en voor kleine mensen. En het is goed dat we ons daar bewust van zijn.
Maar heb je daar een app voor nodig?? Dach-ut nie!

Je hebt als moeder in de vroeg ochtend wel andere dingen aan je hoofd dan het maken van een foto van smerige luier. Je wil de boel schoon en fris. En buiten dat: je wil koffie.
Terwijl je de babybillen veegt en sopt, heb je gerust alle tijd om een blik op de inhoud van de luier te werpen. Dat is iets heel anders dan het maken en uploaden en versturen van een foto, naar je baby poep app

En je kan jezelf natuurlijk de vraag stellen: kan je vanaf een foto zien wat er aan de hand is met de poep?

Natuurlijk kan je aan de buitenkant van de ontlasting een hoop afleiden, zijn het keutels, is het dun, dat soort zaken. Elke zichzelf respecterende moeder site, heeft daar wel een artikel over. Hier heb je onze poepkaart bijvoorbeeld.

Mijn twee grootste bezwaren tegen de babypoep app

1) Je kunt jezelf als moeder dus heel makkelijk leren waar je op moet letten, bij babypoep, wat gevaarlijk is en wat normaal. Wanneer je dat aan een app gaat uitbesteden, ontneem je jezelf kennis. Dat moet je noooit doen.
2) Een app kan helemaal niet zien wat er de vorige avond is gegeten. Die dramatisch rode babypoep, is niet meer en niet minder dan de uitkomst van een maaltje lekkere bietjes!

Nog even een kleinigheidje: deze app is ontwikkelt door Nutricia. Iets zegt mij dat je er regelmatig het advies zal krijgen, vooral Nutricia te gebruiken…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *