Na de moedermaffia de vadermaffia ?

vadermaffia

Bestaat er  zoiets als een vadermaffia ??

Aan de moedermaffia zijn we inmiddels gewend. Nou ja gewend is een verkeerd woord. Het bestaat en we komen er niet van af. Van die moeders die menen dat iedereen op hun “wijze” raad zitten te wachten.Die ongevraagd hun ongezouten mening geven. Maar een vadermaffia? We zien vaders toch niet ongevraagd advies uitdelen aan celebs en prinsessen.
We zien ze toch niet rollebollend over facebook gaan over borstvoeding en al dan geen speen….

een nieuw fenomeen

Maar het bestaat en deze week kwam ik voor het eerst tegen: echte vadermaffia.
Dit is de situatie: een trotse vader neemt zijn zoon mee in de draagzak en gaat met het knulletje een gezellig ommetje maken.Frisse lucht is goed voor vader en zoon en bovendien is hij, zoals hij zelf zegt: retetrots op zijn prachtige zoon
Wat gebeurt hem? Hij wordt door een stel jongens uitgescholden voor HOMO !
 In een straal van nog geen 100 meter, twee keer door twee verschillende groepen die op een terrasje zitten

Nee, niet direct met je vooroordelen zwaaien: het waren GEEN buitenlandse jongens, het waren Nederlandse mannen die op dat terrasje een biertje zaten te doen.
Snap jij hem, snap ik hem. Maar als je het me eerlijk vraagt: ik snap er niks van.

is dit nu de vadermaffia?

Is dit een gevalletje vadermaffia? Zaten daar op het terras een stelletje kerels die besloten hadden dat het beste voorbeeld wat zij hun kinderen kunnen geven is : een vader zit buitenshuis bier te drinken en andere mannen te beledigen??
Verfrissend is dan wel weer dat de vadermaffia het eigen belang voorop stelt, waar de moedermaffia zich druk maakt om het kind. ” Zorg voor het kind??” “Alsjeblieft niet! Ik wil een biertje kunnen doen” “Wat denk je wel zeg!”
” Ze gaan toch niet van mij verwachten dat ik met mijn kind in een draagzak ga rondlopen???”. Dat zullen zo ongeveer de gedachten van de vadermaffia zijn, denk ik…

Gaan we weer terug naar de vijftiger jaren toen een man niet achter de kinderwagen mocht lopen?
Gaan wij vrouwen dit pikken? Ik mag toch hopen van niet.

7 antwoorden
 1. Henk zegt:

  Als het een stel jongens was, dan zijn ze waarschijnlijk nog geen vader, dus heeft het weinig met vaderschapsmaffia te maken, maar meer met irritant pubergedrag.

  Beantwoorden
 2. Alexandra zegt:

  Tja, kleuter gedrag heb je overal, dat is niet altijd aan leeftijd gebonden. Jammer, hopelijk zijn hun kinderen straks slimmer

  Beantwoorden
 3. nicole orriens zegt:

  Wat een flauwekul inderdaad. Hoewel dit me niet de vadermafia lijkt, want is dat dan niet juist vaders onderling? Dit zijn gewoon twee dommige types. Die moet je gewoon negeren, want dergelijke onzin verdient geen aandacht.

  Beantwoorden
 4. Gea zegt:

  Ik vind het juist mooi als een man het kind ook mee neemt op die manier. Mensen die er vaak wat van vinden hebben zelf zo hun problemen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *