De opbrengst van de Kerstviering

kerst op school

Kerst op school, hoe het verder ging met de kerstviering…..

Kennen jullie me nog? Dat Onsympathieke Scrooge-mens van gisteren. Die maar aan het klagen was over de kosten die een Kerstviering met zich mee kan brengen? Gisteren was de aftrap. Ik vertel jullie graag meer…

Wat een sfeervol geheel, die kerst op school

Om half 6 worden we verwacht op de school van zoon. Ik zeg expres ‘we’ want ouders en brusjes waren welkom. Dit in tegenstelling tot de voorgaande jaren op de oude school van zoon.

Op het plein treffen we een kampvuur aan, lichtjes en ietwat gedesoriënteerde leerkrachten. Niet zo gek aangezien de meeste mensen al iets voor half 6 aanwezig zijn. Gelukkig zorgt de gezellige sfeer voor geduld. De laatste spullen worden neergezet en we kijken vol verwachting om ons heen. Om ons heen zien we veel foute kersttruien en kerstmanmutsen.

Het feest kan beginnen

Als ook de leerkrachten er klaar voor zijn kan het feest echt beginnen. We kopen activiteitenkaartjes voor de kinderen en een kaart voor eten en drinken. De kinderen bekijken de kaartjes met activiteiten en raken geïntrigeerd. Sommige dingen zijn herkenbaar, maar wat een ‘Notenkraker’ is, daar hebben ze geen beeld bij. We besluiten eerst maar eens een rondje te wandelen en kerst op school. te proeven

Foodcourt

De school is omgebouwd tot een soort foodcourt. In de klassen wordt eten verkocht. Rode draad hierin zijn verschillende landen. Pistolet brie of kruidenkaas (Frankrijk), Pannenkoeken (Nederland), warme wafels (België) en dan hotdogs en hamburgers uit Amerika.

Heb je wat te eten, dan kan je dat in het restaurant (centrale hal) nuttigen. Hier staan tafels, stoelen en banken. Gelijk maar even de kinderen met de Kerstman op de foto! De activiteit kan afgestreept worden.

Hoe simpel, hoe leuk

Onze kinderen besluiten alle activiteiten te willen doen, terecht! Kerst op school, het is leuk :Nagels laten lakken (oké, zoonlief niet…), zuurstok poepen in plaats van spijkerpoepen, een marshmellows roosteren boven een kampvuur, de baard van de kerstman prikken (een geheel nieuwe variant op ezeltje-prik). Dan de notenkraker. Een walnoot door een buis en als die de buis uitkomt deze kraken door hem een mep te verkopen met een grote hamer. Bewondering voor alle spierballen en rondspattende notendoppen!

Kerstwens

Als laatste gaan we op zoek naar de activiteit ‘Raad het maar’ en de Kerstwens in de boom. Na nog twee extra rondjes door de school treffen we deze buiten op het plein aan.

‘Raad het maar’ blijkt een prijsvraag. Een vaas met kerstballen en een blik ernaast met scherven. Blijkbaar is er eerder op de avond iets misgegaan. We doen een gok naar het aantal ballen dat ooit, aan het begin van de avond, in de vaas zat.

Dan schrijven de kinderen nog een kerstwens op een kaartje dat letterlijk de boom in mag.

Wat een mooie avond

Inmiddels is het zeven uur. We besluiten niet tot half 8 te blijven, maar eerder weg te gaan. Alle activiteiten zijn afgestreept en morgen is weer een nieuwe schooldag voor twee van onze kinderen. Tijd om te gaan slapen.

De kinderen hebben echt een superleuke avond gehad. Als ouders hebben wij genoten van de gezelligheid en sfeer. Uiteindelijk hebben we een mooie donatie gedaan aan het goede doel wat ons hart nog een stukje extra verwarmd.

Dank je wel aan alle leraren die zo hun best gedaan hebben. Hele fijne dagen voor jullie en geniet van de vakantie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *