De kinderen thuis: setting goals

setting goals

Kan je met de kinderen de hele dag over de vloer meer doen dan huiswerk en zoethouden, setting goals!

Midden in een chatgesprek roept een moeder: Haha ik zie net de buurvrouw voorbij rennen met haar dochter wiebelend fietsen zonder zijwieltjes!
“Setting goals”, roept een andere moeder. En dan is daar ineens de vraag: zijn er doelen, naast huiswerk af en zorgen-dat-ze-zich-niet-vervelen, lees gaan klieren ?

Dit is toch je HET moment zegt een acrobatisch ingestelde moeder, om de jongste te leren eenwiel fietsen. Een andere moeder is al met haar kind de tuin ingedoken (wist je dat tuincentra dubbele omzet draaien op het moment) en samen hebben ze de moestuin aangelegd die al twee jaar op de planning stond. Setting goals van heb ik jou daar!

Setting goals: tijd voor wat extra ondersteuning

“Ach”, zegt een andere moeder, “je kent je eigen kind het beste. Ik merk dat ik meer tijd besteed aan de vakken waar ze niet zo goed in zijn.”
“Nu, heb ik eindelijk tijd om weer eens even echt aan de spraak van de middelste te werken”, valt een andere moeder haar bij.

de dingen die er nooit van komen

Het is denk ik heel erg slim, om deze periode te gebruiken voor setting goals: die dingen te doen die je je zo vaak voorneemt, maar die er nooit van komen. Op termijn is dat echt veel en veel leuker dan maar weer het zoveelste filmpje kijken

Ideeën voor goals

Zo zou je je kinderen kunnen leren haken of breien. Als je daar nu mee begint, dan hebben ze over 3 weken wel een stel eierwarmers af: mooi voor Pasen.
Met kleuters bakken we koekjes, maar kinderen van af een jaar of acht kan je echt al leren koken hoor! Ze vinden het vaak enorm stoer om een maaltijd te maken. Bovendien is het iets waar je als moeder zelf ook wat aan kan hebben.
Voor moeders die handig zijn op het internet: ga met je kind een game maken. Leer je kinderen een filmpje editen.
Leer ze iets, waar je aldoor maar niet aan toekomt en waar ze hun hele leven plezier van hebben

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *