Nog even en het is echt warm

zwembad

Nog even en we kunnen weer in een zwembad plonzen.

We konden ons het bijna niet meer voorstellen: zon !! Zomer!! Eindeloze regenbuien, om van de stormen maar niet te spreken, gaven ons soms het gevoel dat het nooit meer lente zou worden, laat staan dat het weer eens een keer zomer zou zijn. Weggedoken in warme waterdichte winterjassen, leek het onbestaanbaar dat we ooit weer in badpakken in de tuin in de zon zouden zitten.

Maar, we hadden ongelijk (dat wisten we ook wel, natuurlijk) de zon begint weer volop te schijnen en het is pas eind maart!
We mogen dankbaar zijn voor deze mooie dagen in maart, ze slepen ons moeders door deze heel lastige (en ook vaak ook angstige) tijden van het coronavirus heen. De kinderen kunnen dan wel niet naar school, ze kunnen (onder voorwaarden) tenminste naar buiten. En dat geeft de moeders figuurlijke lucht en de koters frisse lucht.

Nu we met z’n allen aan huis gekluisterd zitten, merk je dat iedereen begint op te ruimen. Die klusjes die we al tijden ( tijden, zeg gerust eeuwen) hadden liggen, die doen we nu! De milieustations puilen uit, de kringlopen ook. En nu het zonnetje zo lekker schijnt, duiken we ook massaal de tuin in.

Het voorjaar is ook de beste tijd om je tuin aan te pakken. Alles wat je nu aanpakt en veranderd, bloeit over twee maanden. Wat een heerlijk vooruitzicht.
Wanneer je nu bezig bent, is dit een heel goed moment om na te denken over een opzetzwembad
Nu is er nog niet echt haast, en is alles nog volop te krijgen. En jij en manlief kunnen eens even rustig op een rijtje zetten wat jullie belangrijk vinden bij de aanschaf van een zwembad in de tuin. Bijvoorbeeld: met hoeveel mensen wil je er tegelijk in kunnen. Persoonlijk zou ik zeggen: niet meer dan drie, kijkend naar de ontwikkelingen van dit moment.


Een andere vraag is: hoe duurzaam wil je dat je zwembad is. Wanneer je een goed en degelijk zwembad wil, is een intex zwembad een heel goede optie: die staan bekend om hun degelijkheid.

het allergrootste voordeel

Het niet geringe voordeel van een opzetzwembad dat je meerdere jaren kan gebruiken is natuurlijk niet alleen dat dat in verhouding veel goedkoper is. En dat het veel duurzamer is. Het aller-aller-grootste voordeel is dat jullie weten hoe je het ding op moet zetten. Mensen denken dat huwelijken sneuvelen tijdens het tent opzetten. Maar volgens mij, is dat achterhaald: zwembad opzetten is tegenwoordig een veel groter struikelblok tussen papa en mama! Maar gelukkig: wanneer het zwembad eenmaal gevuld is, is alles vergeten!

Let op

Wanneer ik het over kinderen en een opzetzwembad heb, heb ik het over kinderen die kunnen zwemmen, dus niet over baby’s en peuters!
De hele kleintjes zijn een categorie apart, want ik wil je niet bang maken en zeker niet de waterpret op een warme zomermiddag bederven, maar met kleintjes en water moet je uitkijken.
Een peuter kan in 10 cm water verdrinken. En ik verzeker je: 10 cm is echt niet veel. Nooit een peuter alleen laten dus. 

waterspelletjes

Kinderen zijn dol op water. En daarvoor hoef je niet altijd een zwembad vol te laten lopen ( hoe lekker dat ook is) denk ook eens aan waterspelletjes. Een heel eenvoudig en een oeroud spelletje: onder de waterslang door lopen, terwijl mama of papa de tuin staan te sproeien. Of springen door de stralen van de sproeier. Water en zand tafels, zijn geweldig. En o jongens, niks zo leuk als elkaar achterna zitten met een waterpistool! Ooit heb ik bij ons in de straat gezien dat het niet alleen de kinderen waren, die dat leuk vonden, de vaders waren nog veeeel erger…..

Ik wens jullie de komende zomer heel veel waterplezier toe!

1 antwoord
  1. Shirl zegt:

    Wat een fijne zwembaden van Intex! Alleen die beestjes in de tuin. Hadden we vorig jaar zo’n prachtig bad. Klaar om te plonzen, vliegt er opeens een wesp voorbij. Twee van de drie kinderen in paniek en daarna was het uit met de pret. Gewoon niet meer in het water te krijgen.

    Helaas geen zwembad meer dus bij ons in de tuin. Aan de andere kant geeft het weer zoveel meer ruimte om lekker buiten te zitten en gezellig te barbecuen. Wat dat betreft ben ik er niet rouwig om dat de tuin weer wat meer van ons is en wat minder van de kinderen. 😉

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *