Klusjes in huis

klusjes in huis

Vandaag is het ‘Maak je bed op dag‘. Hoe laat jij je bed achter als je ’s ochtend uit bed stapt? Trek je alles netjes recht of laat je je dekbed op een hoopje achter om er ’s avonds zo weer onder te kruipen?

Onze bedden opmaken


Eerlijk gezegd doe ik meestal dat laatste omdat ik ooit eens gehoord heb dat het beter. Zo kan je bed een beetje luchten. Bij het bed van de jongste, hang ik het deken vaak over de rand zodat het kan luchten.
Het bed van mijn oudste, eigenlijk maak ik dat nooit op, maar zelf doet ze het ook niet. Tegen de tijd dat zij uit bed komt, ben ik al bezig met het ontbijt.

Mijn kinderen doen wel andere klusjes in huis.

Het bed opmaken doen mijn kinderen dus niet zelf. Maar ze helpen wel met andere klusjes in huis. Ik vind het belangrijk dat ze zichzelf een beetje kunnen redden. En als ik de hele dag alles alleen moet opruimen, wordt ik daar ook niet vrolijker van haha!
Zo laat ik mijn kinderen zelf hun bord en beker in de keuken zetten na het eten. Als ze geknoeid hebben pakken ze zelf een doekje om het schoon te maken.
Voor het avondeten wordt het speelgoed waar ze die dag mee gespeelt hebben, zelf opgeruimd.
Als ik aan het koken ben, vraag ik een van de kinderen om de tafel te dekken.

De jongste vind het erg leuk om te helpen met stofzuigen of te swifferen. En de was opvouwen (lees; oprollen) vind hij ook erg leuk.
De oudste gaat liever met een sopje en een doekje langs de meubels in de woonkamer en haar eigen kamer.

klusjes in huis
kijk hem eens keurig rollen!

Allemaal van die kleine klusjes in huis, om het mezelf een beetje makkelijker te maken. Maar ook om mijn kinderen te leren wat zelfredzaamheid is. Als ze later groot zijn, moeten ze het ook doen. En daarnaast is het soms ook best gezellig om samen wat klusjes te doen.

Wat voor dingen doen jou kinderen in het huishouden?

meer lezen van Mama Jezz? Lees: kamperen, je moet er van houden
of Wat vieren we met pasen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *