Van wagenziekte naar zeeziekte door Shirley

zeeziekte

Eerst wagenziek en dan zeeziek: geen fijn begin van de vakantie

De reacties op mijn vorige blog gaven eigenlijk weer dat er een hoop mensen kampen met wagenziekte. Al dan niet bij zichzelf dan wel hun kinderen. Toch heeft geen van onze drie kinderen hier echt last van…

Wat was er dan aan de hand?

Onze dodelijk vermoeide kleuter die ook nog eens een aanval van netelroos te verwerken kreeg, hadden we voor de vakantie uit al een extra rustpauze gegeven. Ze werd ziek gemeld in de hoop dat ze zo in staat was te genieten van haar eerste vakantie week en, belangrijker, haar zesde verjaardag.

De laatste schoolweek pakte onze dame wel mee, inclusief nog een kinderfeestje van een van haar vrienden… een drukke bedoening dus.

Inmiddels weet iedere lezer wat er gebeurde toen de vakantie eenmaal begonnen was. Ons meiske was gewoon niet fit. Misschien oververmoeid, misschien iets anders, maar feit was dat we een gevalletje “wagenziekte” te verwerken kregen.

Jarige Jet

De dag na aankomst mocht onze jongste zes kaarsjes uitblazen. Haast omvallend van de slaap, zonder eetlust nog, deed ze dapper mee aan de miniviering van haar verjaardag.

En zo kwakkelde ze verder de vakantie in.

Zwemmen

Natuurlijk is de vakantie bedoeld voor leuke dingen. Leuke dingen zoals bijvoorbeeld zwemmen. Het idee werd geopperd en door alle drie de kinderen vol enthousiasme begroet.

Het ging super. Glijbanen, lekker dobberen, samen spelen en vooral genieten. Genieten vooral ook van de spuug lucht en een vies bikinitopje op het moment dat ons meiske besloot om mijn decolleté als kotszakje te gebruiken. Blijkbaar had wagenziekte een upgrade gekregen naar zeeziekte.

Gelukkig kwam er voornamelijk gal uit, dus, zodra ik haar uit het water had, was het leed eigenlijk al geleden. De zwembadstofzuiger hoefde niet van stal gehaald te worden en ik betwijfel of iemand het gebeuren echt opgemerkt heeft.

Nieuw parfum

Ook manlief had geen enkel idee en vroeg zich alleen maar af waar die zurige walm vandaan kwam. “Nou schatje, dat is mijn nieuwe parfum!”.

Ik heb de kleine meid uit het water gehaald en even rustig bij me gehouden. Net zoals in de auto was het een enkele Chico-Lama-actie en kon onze Chico al snel weer vrolijk en opgelucht het water in.

Ik ben maar even op zoek gegaan naar een douchegel om de onpasselijk makende lucht uit mijn, enigszins omvangrijke, decolleté te krijgen. Ik slaagde hier maar deels in.

Lang leve de wasmachine

Pas toen ik mijn gewone kloffie weer aantrok, werd het me duidelijk, mijn bikini was ernstig toe aan een serieuze wasbeurt. Die ging dan ook linea recta de wasmachine in bij thuiskomst. Net als dat ik mijzelf nog even schoongeboend heb onder de douche. Er zal maar iets blijven plakken zonder dat je er erg in hebt! Ieuwwww!

En dochterlief? Die was doodop na alle zwem- en spuug activiteiten. Zij sliep vrijwel gelijk na thuiskomst.

Meer weten over wagenziekte? lees dan eens verder bij tips voor mama’s

3 antwoorden
  1. Melissa Schrijft zegt:

    Zelf nooit last gehad vn wagenziekte of zeeziekte mijn broer wel en moesten dan ook regelmatig even stoppen ook hadden we die vieze pillen

    Beantwoorden
  2. Janet | thatonetime zegt:

    Brrr ik heb helaas ook zeeziekte en heb helaas een aantal ranzige boottripjes meegemaakt in Azië. Wagenziekte heb ik gelukkig amper last van.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *