Hoeveel slaap heeft een kind van 9 jaar nodig?

kind van 9 jaar

Over hoeveel slaap een kind van 9 jaar nodig heeft, kunnen ouders en het kind in kwestie hartgrondig van mening verschillen.

Natuurlijk zijn er gemiddelden,maar let op

Natuurlijk verschilt de hoeveelheid slaap van mens tot mens en dus ook van kind tot kind. Het ene kind slaapt wat meer dan gemiddeld, het andere wat minder. Maar let op!

De gemiddelde slaaptijd voor een kind van 9 jaar is 10,5 uur.

en….
*Daar moet je kind niet meer dan een uur onder of boven zitten.
* Dan bedoelen we SLAPEN ( en dus niet lezen, gamen chatten- weet- ik veel watten…)
* Slaap is van het aller, aller grootste belang als het gaat om de ontwikkeling en de gezondheid van je kind. Onderschat dat niet.
* Veel of weinig slapen kan een gewoonte zijn, die een mens zichzelf aanleert.

Een grappig feitje:

Kinderen hebben tegenwoordig iets minder tijd nodig om aan genoeg slaap te komen. Tien jaar geleden sliepen ze nog een halfuurtje langer per dag. Waarom dat zo is? Geen idee.

Minder slapen dan 9,5 uur.

Een kind van 9 jaar oud slaapt dus gemiddeld 9,5 uur. Onderzoek laat zien dat als ze een uur per dag minder slapen, dan deze gemiddelde tijd, kinderen saggerijnig, worden en kribbig en dat hun prestaties op school minder worden.

Steeds meer studies tonen aan dat wij mensen onze slaap heel hard nodig hebben, willen we optimaal kunnen functioneren. Ach dat weten wij moeders natuurlijk allang; na een doorwaakte nacht, zweef je een soort van door de dag. En vreemd genoeg krijg je alles voor elkaar. Herken je dat gevoel?

Kinderen die niet genoeg slapen herken je aan hun drukke gedrag.

Het is heel raar maar kinderen van alle leeftijden (dus ook jouw kind van 9 jaar), vallen niet in een hoekje van de bank in slaap als ze heel moe zijn. Juist niet!! Ze worden super druk….En ( dit is een tip van een ervaren moeder) kijk eens naar die brandende, fel rode wangen….

Kortom:

Je kind van 9 jaar heeft even slaap uren nodig als hij oud is. En dat is best veel. Vermoedelijk meer dan hij wil slapen. Maar hij heeft ze echt nodig. Doe je best! Jij kan dat voor elkaar boksen.

Wil je meer weten over de ontwikkeling van je kind per jaar? Klik dan hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *