De kinderen thuis: naar buiten of niet

naar buiten

Er werden bij Jinek al grappen gemaakt over een frisse neus halen, hoe zit dat eigenlijk, mag je kind naar buiten, de straat op?

En als je kind naar buiten mag: waar dan en hoe? Net zoals bij alle opvoedkundige zaken in het leven, is dat van vele factoren afhankelijk.


Neem bijvoorbeeld Mama Jezz: Wij wonen niet in de buurt van speeltuintjes. Ik zoek ze ook niet op nu.  We hebben een grote tuin, de kinderen vermaken zich met van alles. Zoon vooral met zand en trekkers als het mooi weer is en verder met de schommel en trampoline. Die laatste is echt wel de beste aankoop van het afgelopen jaar!

Dat is helaas voor Linda van Queststar wel anders…We hebben een mooie grote trampoline in de tuin, maar in de februaristormen zijn er 4 palen gesneuveld. En vanwege Corona moesten we het aanbod van mijn vader om hem te komen repareren helaas afslaan. Dus…Ja hier mogen ze de tuin uit. Het zijn de enige kinderen in de straat en overdag is er bijna niemand buiten en ze moeten ECHT energie kwijt,dus… even naar buiten. Er is een klein speeltuintje om de hoek waar ze ook nog wel eens heen gaan (om te spelen of Pokémon te vangen).

Ook de kinderen van Juf Petra spelen in de tuin en voorhet huis op straat, met een buurjongen voetballen bijvoorbeeld. De grote speeltuin blijft hier dicht. We doen iedere dag even een blokje om.

 Tante tot the rescue, heeft met haar nichtjes, waar ze vandaag op past, in de tuin een circus gebouwd… met trampoline en alles erop en eraan. De trampolines doen het, goed, kunnen we wel zeggen. Heerlijk naar buiten: bewegen en een frisse neus tegelijk.

Bij Moeder C pakken ze als het rustig is (dus maar 1 a 2 of liefst geen andere kindjes) gerust een speeltuintje mee. Ze hebben ook nog eens de pech dat hun tuin net op dit moment op de schop ligt. Zal je altijd zien..en echt, kinderen moeten naar buiten.

Moeder E
Die van mij blijven vooral in de tuin,  al mogen ze van mij best een rondje buiten. Ze zijn oud en wijs genoeg om zich aan de regels te houden. Het is tenslotte een heel verschil of we het over een 8-ste groeper hebben of over een 8-jarige. En van een 15 jarige mag je toch wel verwachten dat ze snapt wat de bedoeling is!

Kaat Krabbelt gaat met zoonlief op ontdekkingstocht: Wij gaan fietsen en op zoek naar nieuwe en rustige speeltuinen. Dax mag niet alleen buiten spelen. Zie hele speeltuinen vol met kinderen zonder begeleiding. Dax is “enigskind” dus continue alleen. Heb nu maar Pokemon Go gedownload en gaan we samen pokemons vangen.

We wensen met z’n allen Dax en Dax-se-moeder een heel goede vangst

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *