de kinderen thuis: het is vakantie!

vakantie

De kinderen thuis, maar nu is het vakantie. ´Voelt dat nu anders´, vroeg ik de moeders van BabyenKind.
En raad eens??? Het is bij iedereen anders.

Het grappige is wel dat alle kinderen zich erop verheugen straks weer naar school te gaan. Als dat niet de omgekeerde wereld is….

Bij moeder Chantal maakt het eigenlijk weinig uit, dat er geen schooltaken meer zijn. De kinders zijn het thuiszitten gewoon helemaal zat… En bij thuiszitten horen ook de broers en zussen….Menig moeder heeft al verzucht: ”kan die een meter vijftig niet ook voor broers en zussen en dan ALTIJD??”

Mama Jezz zegt : Ik vind het fijn dat we rustig aan de dag op kunnen starten. Maar ‘t is niet vakantie zoals anders. Dochter was er wel echt aan toe even niks hoeven, ze heeft gisteren de hele dag op de bank gehangen. We zijn lekker lui met zn drieën. Jammer dat het niet meer zulk mooi weer is nu.

Ik had van alles bedacht om te doen deze vakantie maar ik de praktijk spelen de kinderen wel lekker en vinden ze het ook wel prima om niet zo veel te doen.

Mama Linda geniet sinds het vakantie is: Ik vind het juist heel anders nu er geen schoolwerk is. Geen stress meer, geen geviswijf van mijn kant, ik kan gewoon ’s ochtends werken en hoef ’s middags ook even niets in te halen…. veel relaxter zo. ’s Ochtends doe ik mijn werk en doen zij wat voor zichzelf, ’s middags doen we andere dingen en die doen samen. Daar was met dat schoolwerk en mijn thuiswerk amper plek voor.

Mama Esther’s oudste heeft, zoals elke puber, nog wel wat werk in de vakantie. En haar jongste?
Die bereidt zich ook voor op school.
Luister mee:  “straks vraagt de juf of we nog iets beleefd hebben. Nou.. de ene buurvrouw is met de ambulance afgevoerd, de andere hebben we zelf naar de eerste hulp gebracht, hun konijn moest 2 keer met spoed naar de dierenarts, de hond van buren nummer 3 ook. We hebben naar het ruimtestation en naar satellieten gezwaaid, twee verjaardagen gevierd, de vlag is naar beneden geknald, we hebben gedanst op straat, en taart en cup cakes voor een weeshuis gebakken. En verder was het saai”.

Zo, en dat weten we ook weer 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *