Het mooier maken dan het is

geloof

geloof jij Instagram en Facebook?

Het mooier maken dan het is…. Een artikeltje in een magazine weet te melden dat 90 % van de jonge moeders liegt over het moederschap. Dat wil zeggen: ze doen alsof het allemaal heel erg leuk en enig is, terwijl ze doodmoe en uitgeput zijn…”Mensen zitten niet te wachten op geklaag”, is de reden die ze opgeven voor hun onware rooskleurige verhalen.

De schrijfster van het artikel in kwestie, gaf fijn de social media de schuld: allemaal van die rooskleurige, schatte-pattige plaatjes. Die maken moeders maar onzeker, is de stelling

Ik geloof er helemaal niks van..

Ik geloof er allemaal niks van. In menig blog dat ik lees ( en geloof me ik lees er veel ) klagen moeders dat je niet mag klagen. En wat doe je dan? Juist. Je klaagt! Dat soort verhalen doet mij altijd denken aan vrouwen die zouden willen afvallen en die dan de halve visite lang zeggen: ”het ziet er heerlijk uit, maar ik doe het toch maar niet”. Om in de tweede helft van de visite de schaal leeg te eten. Ken je ze?

Er wordt meer dan genoeg geklaagd

Kortom er wordt meer dan genoeg geklaagd. Sterker nog, persoonlijk, ik weet niet hoe het met jullie is, kom ik meer “ik-mag-niet-klagen-maar-ik-doe-het-toch” blogs tegen dan “het-moederschap-is-heerlijk”blogs. Laten we eerlijk zijn: even een potje klagen, lucht lekker op, het schrijft lekker weg en het zorgt voor veel herkenning. Moeders mogen dus hun hart luchten en doen dat ook gewoon.

Geloof jij Instagram?

geloof

Gaan we eens kijken naar het effect van Instagram. Zouden moeders zich door die mooie plaatjes zichzelf ineens suf, duf en absoluut niet interessant gaan vinden? Kom op zeg! Geloof je het zelf?? Iedereen weet toch dat die beeldschone plaatjes op Instagram net zo nep zijn als de blauwe krulletjes van oma, 40 jaar geleden? We weten toch allemaal dat je je kind op haar verjaardag op Instagram zet, 2 minuten nadat je haar haar feestjurk hebt aangetrokken en verjaardagskroon op het hoofd hebt gezet? En nooit, echt nooit, 2 minuten nadat ze haar taart heeft gegeten? Wij moeders, wij laten ons heus niet gek maken…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *