En wat gaan we derde kerstdag doen ?

derde kerstdag

heerlijk die kersttijd, maar wat doen we met derde kerstdag?

De kerstdagen zitten er op. Wat is dat toch gek met feesten he?
je bent er dagen mee bezig. Je plant de maaltijden, je rent drie keer terug naar de supermarkt om dat je – alweer-  iets vergeten bent. Je doet je best de pakjes zo mooi mogelijk in te pakken…  en dan ineens is het zover: kerst!

Het eten komt op tafel, de pakjes worden uitgepakt, iedereen eet net even teveel (en sommigen drinken net iets teveel) De volgende dag wordt het feest nog eens overgedaan, bij de andere opa en oma… bij vrienden, bij de broer en zus van…

En dan is het derde kerstdag…

En voor je het weet, is de kerst voorbij. En is het zomaar 27 december…Wat gaan we doen?
Doen we of het nog een beetje kerstmis is? Of besluiten we dat het vandaag wel mooi is geweest met al die feestjes? Doen we een pyjamadagje of wordt het tijd om tot actie over te gaan?

Persoonlijk vind ik dat kinderen met die feestdagen toch best veel binnen hebben gezeten. Oké er is misschien een verplichte frisse neus gehaald. Maar hoeveel tijd is er binnen gezeten, nieuwste games uitgeprobeerd, veel slechte kerstfilms gekeken en veel lekker gegeten, ruzie gemaakt met neefjes en nichtjes?

dus wat gaan we doen?

Vast best wel veel. Dus het antwoord op de vraag: wat gaan we derde kerstdag doen is: naar buiten!!! Lekker stoer wandelen download bv het wandelen met kinderen of deze gids van de ANWB

Het voordeel van naar buiten gaan op  derde kerstdag is dat je al die frisse neuzenhalers van de kerst vermijdt. Geloof me: ik was op eerste kerstdag even op het strand van Noordwijk om ook een frisse neus te halen. Nou mensen, het leek de uitverkoop in de Bijenkorf wel!

Nu is het heerlijk de tijd om echt naar buiten te gaan. Een flinke wandeling en laat je niet tegen houden door slecht weer! Een beetje regen en wind, maakt het allemaal alleen maar stoerder!
En als jullie moe maar voldaan thuiskomen, flans je van alle kerstrestjes vast en zeker een heerlijk maal in elkaar. Ondertussen gooi je geen restjes weg, dus ben je nog duurzaam bezig ook!

Fijne derde kerstdag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *