Ieder jaar McChristmas voor ons. Het verhaal van Mrs Moneypenny

kerstmis

Een aantal jaren geleden schreef Mrs Moneypenny dit schitterende verhaal over haar kerstmis voor ons. Ik deel het met plezier opnieuw

Op de dag dat Sinterklaas vertrekt, klimt Meneer de zolder op om alle kerstversiering naar beneden te loodsen. Samen met onze dochter wordt de boom opgetuigd, terwijl ik met de jongste op pad ben voor een Oliebol. Oliebollen horen voor ons bij de start van een mooie, gezellige periode. Kerst is voor ons, tijd met en voor elkaar en onze families, maar niet per se met kerst. Snap je het nog?

Al jaren doen wij met kerst wat wij willen. Al jaren kamp ik met werkstress die eindigt de dag voor kerst, dus het ene jaar was ik opgebrand, het andere jaar juist toe aan Reuring. Dus wij houden die dagen altijd wel redelijk vrij en open zonder ons al weken van tevoren vast te leggen.

Kerstmis en de grote gele M

Nee, eerste kerstdag bij de ene familie en tweede kerstdag bij de andere familie is aan ons niet besteed. We willen ook juist altijd gewoon met zijn viertjes zijn. We gaan dan Schaatsen en lekker naar buiten en aansluitend eten we bij de grote gele M. Huh? Lees ik dat goed, zul je misschien denken? Ja, dat lees je goed. Wij eten ieder jaar met kerst bij MacDonalds. Onze dochter is groot fan van de Happy Meal. Terwijl ik als toetje een McFlurry naar binnen lepel, zit zij aan een Danoontje en vergeet zelfs te vragen om een hapje ijs. Dus geen mooi gedekte tafel vol speciaal servies, maar gewoon ordinair met je handen eten. Het resultaat is hetzelfde als na een uitgebreid kerstdiner; je zit vol, je hebt teveel gegeten en dat wordt dus uitbuiken met een kerstfilm op de bank.

We ‘vieren’ kerst altijd wel met beide families, alleen kan dat ook zomaar vier weken later plaats vinden, zodat iedereen in die dagen wat ademruimte  heeft, minder het gevoel een verplichting te hebben en minder van hot naar her gesjees. Onze families wonen helaas niet om de hoek.

Niks moet, alles mag

Ook dit jaar zullen er wat cadeautjes onder de boom liggen. Sommigen liggen al heel lang in de kast en steeds als ik ze tegenkom kan ik niet wachten tot ik de blijde snoetjes zie. En iedere kerst hebben wij dus ook tijd genoeg om lekker te spelen met die Cadeautjes, om even te luieren, rustig te ontbijten en lekker met elkaar te zijn. Dat is voor ons, kerst. Niks moet, alles Mag. En dat willen we onze kleintjes meegeven. Als wij naar familie gaan gebeurt dat ontspannen en wanneer we voldoende tijd en energie hebben om er van te Genieten. Dan is het gewoon weer even een beetje kerst en kunnen we dat warme gevoel wat langer vasthouden.

lees ook eens van Shirl: de kosten van het kerstfeest

of kerstmis en pestgedrag

Wil je meer te weten te komen over mijn leventje: mrsmoneypenny9.wordpress.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *