Doe eens gek met kerst.

Sinterkerst

Een andere kerst kan je elk jaar vieren, wat dacht je van Sinterkerst?

Corona-tijd is natuurlijk een geweldige tijd om de dingen die je altijd doet (of waarvan je denkt dat je zal altijd al doet) rond kerst eens fijn te veranderen.
Maar eigenlijk als je eerlijk bent: daar heb je die hele Corona niet voor nodig.

Je ziet een orginele Sinterkerst Pietenkerstboom

Het plaatje dat boven dit stukje staat laat je een echte originele Sinterkerst-Pieten boom zien. Geen Corona flauwekul, maar twee jaar geleden ontworpen door mijn kleine nichtje, die toen 6 jaar was.
Wij vieren Sinterklaas bij voorkeur bij een van ons thuis. Toen mij die eer te beurt viel, zette ik een Pieten-speurtocht uit. (beetje beweging, teveel pepernoten, je snapt het wel)

Na afloop van de speurtocht vroeg mijn nichtje of ze die Pieten mee mocht nemen. Natuurlijk mocht dat. Omdat ik een slordige knutselaar ben, moesten we er nog een paar repareren. Maar mijn kleine nichtje kon tevreden vertrekken met een tas vol zwarte Pieten. Een paar dagen later kreeg ik bovenstaande foto van haar moeder.

De Pieten waren te leuk om weg te gooien en dus moesten ze in de kerstboom. Mijn grote nicht is een heel goede moeder. Ze begon niet over: er is Kerst en er is Sint en met Kerst doen we dit en met Sint doen we dat. Ze liet het kind lekker haar gang gaan. Of ze er de hele kerst hebben gehangen weet ik niet. Het zou me niet verbazen.

nu alles een beetje anders is

Dit voorbeeld schoot me te binnen toen ik aan het nadenken was over leuke kerst-invullingen, zeker nu alles toch een beetje anders is.

De slimste oplossing is waarschijnlijk gewoon aan je kinderen te vragen, wat zij nu eens leuk zouden vinden met kerst. Hoe kunnen we de boom versieren, hoe kunnen we he thuis versieren? Wat voor leuke dingen kunnen we verzinnen? Ik durf dus echt te wedden dat zij veel meer en veel leukere dingen kunnen verzinnen dan jij.
Wedden? Als ik verlies zorg ik volgend jaar persoonlijk voor een verse lading SinterKerstPieten voor alle liefhebsters.

heb je Sinterklaas en het mysterie van de chocoladeletters al gelezen

of : doe eens gek met de kerst?

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *