femkes verhaaltjes 8

grote meisjes bed

Ineke Kraijo: Femke’s verhaaltjes

Wij zijn pas op vakantie geweest. Er was een trampoline en een zwembad, een heel mooie speeltuin en iedere avond mocht ik gaan dansen met een groot knuffelkonijn. Maar het leukste was een grote-meisjes-bed. Thuis slaap ik in een gewoon bedje, waar mama mij iedere avond in tilt, maar hier was het echt een heel groot bed, waar ik zelf in kon klimmen. Mijn broer sliep in het bed naast me en we konden fijn kletsen en zingen. Maar na een tijdje wilde mijn broer steeds slapen. Dat vond ik wel jammer. Een grote-meisjes-bed is toch niet om in te slapen? Dat doen grote meisjes niet. Die zingen in bed. Maar ja, mijn broer is natuurlijk geen groot meisje.

Thuis sliep ik weer een paar nachtjes in mijn gewone bedje, maar toen zei mama dat we gingen logeren bij tante Gitta. Ik was heel blij, want dan mocht ik vast weer in het grote-bed.

Het  huis van tante Gitta leek ook wel vakantie met een trampoline en een speeltuin. Maar er was geen zwembad en toen ik ’s avonds moest slapen, zag ik dat tante Gitta een kleine-meisjes-bed had neergezet. Een kleine-meisjes-bed. Nou ja! Het was toch vakantie? Dan hoor ik in een grote-meisjes-bed. Ik ging lekker niet slapen. Ik sprong in het bed en ik zong, maar het hielp niet. Mama legde mij niet in een ander bed.

Opeens kreeg ik een slim idee. Ik deed mijn best om zoveel mogelijk te plassen en dat lukte. Het lukte zelfs heel goed, want niet alleen mijn luier en mijn pyjamaatje waren nat. Het hele kleine-meisjes-bed was ook vies. Mama kwam en zette me onder de douche. Tante Gitta maakte het bed schoon, maar daar kon ik niet meer in slapen, want dat was helemaal nat.

Toen mocht ik toch in een grote-meisjes-bed. En daar heb ik natuurlijk niet in geplast!

lees meer: Femkes verhaaltjes deel 1:

Grote meisjes bed

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *