Femkes verhaaltje 1

verkleedfeest

Verkleedfeest

Femkes verhaaltjes Door Ineke Kraijo

Ik heb veel kleertjes: mooie kleertjes, waar Dora opstaat en ook niet mooie kleertjes, zonder Dora. Mijn mama kleedt me iedere morgen aan, maar vanmorgen was ze een beetje in de war. Nadat mama mij mijn maillot aan had gedaan, kreeg ik geen broek en trui aan, zelfs geen jurk, maar een clownspak. En mama maakte wel zeven staartjes in mijn haar. Ik dacht dat mama niet meer kon tellen, maar ze legde uit dat het vandaag verkleedfeest is en dat ik daarom als clowntje naar de gym mocht. Ik kreeg zelfs een rode neus. Dat deed mama met een potloodje. Gek hè, mama zegt altijd dat ik alleen maar op papier mag kleuren en nu deed zij het op mijn neus.

verkleedfeest

Mama en ik gingen samen naar de gym. Er waren nog meer kindjes, maar niet mijn gewone gymvriendjes. Het waren heel vreemde kindjes. Ik zag een prinses, een danseres, een boef, Pipi Langkous, Bumba, een draak en nog veel meer. Er waren ook twee aardbeien. Ik vind aardbeien erg lekker en ik wilde erin bijten. Maar dat mocht niet. Het waren geen echte aardbeien, het waren kindjesaardbeien. Jammer. Sommige mama’s en oma’s hadden ook gekke kleren aan, maar mijn mama niet. Mama was gewoon mama. Gelukkig!

Na de gym gingen we naar huis. Ik speelde met papa beneden en mama liep even naar boven. Toen ze terugkwam, schrok ik heel erg. Mijn echte mama was weg en er stond een rare mevrouw met gekke haren en een jurk met allemaal kleuren. Mama zei dat dat moest omdat ze naar het verkleedfeest-feest van de school van mijn grote broer ging, maar ik vond het stom. Ik riep heel hard dat mama er raar uitzag en dat ik dat helemaal niet leuk vond. Het verkleedfeest is leuk en ik ben de allermooiste clown, maar mama moet gewoon mama blijven. Altijd!

lees ook: Femkes verhaaltje 2

verkleedfeest

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *