Brildragende kinderen zijn hip !

bril

Anita: Een kind met een bril is hip?

Afgelopen weekend las ik een stukje over brillendragers. Een bril is helemaal hip. Zelfs de mensen (volwassenen) die geen bril nodig hebben dragen er eentje. Zijn brildragende kinderen ook hip? Mijn dochter is vanaf haar derde jaar ook brildragend. Rond de leeftijd van drie jaar krijgen alle kinderen een oogtest bij het consultatiebureau. Bij dat onderzoek gaf mijn dochter zelf duidelijk aan dat ze de plaatjes met een afgeplakt oog niet goed kon zien. Reden om doorverwezen te worden naar een Orthoptiste. De uitslag was duidelijk. Ze had een bril nodig.
In eerste instantie schrok ik. Nooit had ik een moment getwijfeld aan haar vermogen om te kunnen zien. En een brildragende dochter?! Het was iets waar ik nog nooit een seconde aan gedacht had. Het woord ‘hip’ kwam niet bij me op. De woorden ‘gepest worden’ wel. Ik besloot daar maar niet te lang bij stil te staan want het was overduidelijk dat ze de bril wel nodig had.

Leuke monturen

Uiteindelijk zijn we vrolijk langs een aantal brillenzaken geweest. Ik kwam erachter dat ze tegenwoordig leuke monturen hebben voor kinderen. En de ‘jampotglazen’ van ‘vroeger’ zijn nu verleden tijd. Yara heeft van haar derde tot haar vierde jaar een eigenwijze roze bril gedragen. Tegenwoordig heeft ze een ‘hip’ zwart exemplaar. Vanaf september vorig jaar gaat ze naar de basisschool en ik ben tot de ontdekking gekomen dat er meerdere kinderen brildragend zijn. Niet dat ik daar bang voor was, maar het zijn er meer dan ik gedacht had. En ze (de brildragers) horen er allemaal bij. Er worden geen nare opmerkingen gemaakt.

Ik irriteer me soms wel aan de reacties van volwassenen. Goh, heeft je dochter een bril? Hoe kwamen ze daar achter dan? Ach, zehebben tegenwoordig zulke leuke brillen. Wil ze  hem wel dragen? Maar ik hoor ze denken, wat zielig voor haar. Ze spreken het niet uit, maar het is overduidelijk van hun gezichten af te lezen. Hoogst irritant!
Voor mij is het duidelijk. Ik vind brildragende kinderen hip. Er is alleen één heel klein probleempje. Hip of niet, als mijn dochter zich verkleed als prinses moet het ding  af. Prinsessen dragen toch geen bril mama!! Tsja, daar kan ik haar dan weer niet ongelijk in geven…

lees meer over Anita

bril

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *