Herfst – Kastanje in je broekzak door mama Jezz

kastanjes

Een herfstvakantie uitje, dat hier ieder jaar terug keert, is naar het bos, opzoek naar kastanjes, eikels en dennenappels.

En natuurlijk al het andere moois dat de herfst ons te bieden heeft, in deze tijd. Maar kinderen vinden een wandeling die ook een speurtocht is, altijd veel leuker dan een gewone wandeling

Herfst, niet mijn favoriete seizoen

Wat betreft de seizoenen, is de herfst niet mijn favoriete seizoen, regen wind en het wordt weer kouder en donker. Geef mij maar lente en zomer. Maar sinds ik kinderen heb, kan ik wel steeds meer van de herfst en winter genieten. Kinderen verwonderen zich zo snel over kleine dingen. We zoeken naar paddenstoelen, of lopen een kabouterpad in het bos. Ik weet nog dat mijn zoon het vorig jaar maar raar vond, dat op de dag dat de herfst begon, de blaadjes nog niet van de bomen gevallen waren. Hij had denk ik verwacht dat alle bomen meteen kaal zouden zijn.

Kastanje in je broekzak

Terwijl ik met mijn kinderen opzoek ben naar herfst schatten, denk ik aan mijn oma. In de herfstvakantie gingen we vaak op vakantie naar de Veluwe. Midden in de bossen in een vakantiehuisje. Als we dan kastanjes hadden gevonden, stopten we er allemaal 1 in onze jaszak. Want dan werden we niet ziek, zei mijn oma. Of het echt waar was, wist ik niet. Maar baad en niet dan schaad het niet toch?
Toen ik later googelde op ‘kastanje in je broekzak’ kwam ik toch wel allemaal berichten tegen over de genezende werking die kastanjes kunnen hebben als je er een in je broekzak stopt.

Herfst knutsels met kastanjes

Na de herfstwandeling met mijn kinderen, gingen we thuis opzoek naar dingen die je met kastanjes kan maken. Mijn bak met (haak)wol werd tevoorschijn gehaald en de kinderen gingen druk aan de slag om er vrolijke spinnenwebben van de maken. En ik? Ik stopte toch even een kastanje in mijn jaszak, gewoon voor de zekerheid. En zodat ik elke dag als ik hem voel even aan mijn lieve oma kan denken.

Gaan jullie ook graag naar het bos om herfst schatten te zoeken?

meer lezen over knutselwerkjes?

Meer lezen van mama Jezz? Kijk dan ook eens op mamajezzblog.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *