Besparen op je telefoonkosten

telefoonkosten

Het leven met een kindje is al duur genoeg voor veel mensen. Daarom is het fijn dat je op bepaalde kosten kunt besparen. Telefoonkosten lopen vaak snel hoog op en daarom kun je hier goed op besparen. 

Hoe bespaar je op je telefoonkosten

Natuurlijk is het verstandig om eerst eens naar het abonnement te kijken. Past het abonnement nog wel bij je belgedrag of kun je dit abonnement aanpassen? Met Sim only ben je al snel goedkoper uit dan met een ander abonnement. Je krijgt geen telefoon bij een nieuw abonnement, maar de kosten zijn dan ook aanzienlijk lager. Ook wanneer je gaat voor een Sim only onbeperkt internet by Simyo bespaar je als snel vele euro’s per maand en je hoeft geen rekening te houden met je data. Want tegenwoordig gebruiken we de telefoon meer voor andere zaken dan bellen.

Daarnaast is het goed om naar je betaalde aankopen te kijken via de Google Play store of via de Apple Store. Ongemerkt klik je misschien vaker op een abonnement dan je je realiseert en die abonnementen lopen gewoon door, waardoor er elke maand een bedrag wordt afgeschreven.

Let ook op je belgedrag. Bij sommige abonnementen is er een belbundel inbegrepen. Hiermee kun je gratis bijvoorbeeld twee uur per maand bellen. Maar gebruik je je telefoon ook zakelijk of heb je gewoon veel te vertellen aan die ene vriendin? Dan doe je er goed aan om je abonnement aan te passen zodat je belbundel hoger wordt. 

Let ook op bellen naar en in het buitenland. Er zijn tegenwoordig veel landen binnen Europa waar je tegen hetzelfde tarief kunt bellen als in Nederland. Maar dat geldt niet voor ieder land. Kijk daarom goed van te voren of je in het land waar je naartoe gaat tegen hetzelfde tarief kunt bellen.

Ook aankopen via je telefoon 

Ook aankopen via je telefoon gaan soms iets te makkelijk. Deze aankopen horen niet direct bij je telefoonkosten. Vaak zijn je betaalgegevens al opgeslagen, waardoor het makkelijk is om aankopen te doen. Met 1 klik heb je je nieuwe kinderkamer al ingericht. Soms gaan dat soort aankopen iets tè makkelijk. Als je merkt dat je teveel van dit soort impuls aankopen doet, is het misschien verstandig om je betaalgegevens uit je telefoon te halen. Dit zorgt in ieder geval voor een extra drempel om een aankoop te doen.

Je ziet dat wanneer je niet gebrand bent op die nieuwste telefoon en je verstandig omgaat met je abonnementen en belkosten, je al behoorlijk wat kunt besparen per maand. Als je daarnaast ook verstandig omgaat met de aankopen die je online doet, bespaar je al snel honderden euro’s per maand. Die kun je mooi aan je gezin besteden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simyo

kijk ook eens bij: de mooiste baby, het mooiste kaartje

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *