Hoeveel moet een dreumes slapen

slapen

De vraag hoeveel moet mijn dreumes slapen, is een vraag die vele ouders bezig houdt. Als je het aan de dreumes vraagt is het antwoord heel simpel: nooit.
Heftig protesterend leg je ze in bed en voor je de deur van de slaapkamer dicht trekt, zijn zij in dromeland.

Dat is – vind ik – een van de redenen waarom het  lastige vraag is. De andere reden waarom de vraag moeilijk te beantwoorden is, is dat alle kinderen nu eenmaal verschillend zijn. Mijn zoon sliep overdag een half uur en brulde me twee en een half jaar lang iedere nacht wakker.
Mijn dochter leek Doornroosje wel: wat kon dat kind slapen (ssst ze kan het nog)
Waarmee ik maar wil zeggen: over de slaaptijden van een dreumes kan je van alles verzinnen.

Juist als je kind een slechte- of juist hele goede slaper is – heb je als moeder wel eens behoefte aan een richtlijn. Wat is normaal, of op zijn minst: wat is gemiddeld?

Naar bed, naar bed: hoe lang moet een dreumes ’s avonds slapen

Enig speuren op het wereldwijde web (dan hoef jij dat niet meer te doen), leverde me op dat men het er wel over eens is dat een dreumes ( 13 maanden tot 25 maanden) gemiddeld zo’n 11 uur per nacht slaapt. Of zou moeten slapen.

Even tukken

Een dreumes doet nog een middagdutje (gemiddeld gesproken) En hier verschillen de experts een beetje van elkaar. Men is het er over eens dat bij een dreumes van 13 tot 18 maanden een middagslaapje van 2,5 uur normaal is. Dat kan een lange slaap in de middag zijn , of een slaapje in de ochtend en eentje in de middag. Dat mag je dreumes helemaal  zelf weten.

Ik zie ook sites waar ze met 18 maanden al aangeven dat het middagdutje van 2,5 uur naar 2 uur kan. Je ziet het staat allemaal niet in steen gebeiteld…

Gemiddeld gesproken heeft een kind tussen de 13 en 25 maanden een slaap behoefte van 13,5 uur. Waarschijnlijk is jouw slaapbehoefte inmiddels net zo groot.

lees ook de richtlijnen gezond slapen en slaapproblemen van de NCJ

even lachen over kinderen en niet slapen? Lees Daisy: een kind in mijn bed of lees baby en peuter op een kamer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *