Hoe overleeft je relatie je kinderen?

relatie goed houden

Je relatie goed houden als er kinderen zijn? Soms lijkt het onmogelijk, maar dat is het echt niet..

Natuurlijk ben je allebei heel erg blij met je je kids. Natuurlijk genieten jullie allebei met volle teugen van de eerste lachjes, de eerste hapjes, de eerste stapjes en de eerste schooldag. Maar wees eerlijk: je geniet beslist minder van de altijd volle wasmand, de niet-schoon-te-krijgen keuken, de doorwaakte nachten en het eeuwige: pahap, maham…….dat meestal om de een of andere onduidelijke reden minstens 5 keer herhaald wordt.
Het slokt je allemaal behoorlijk op en als je niet uitkijkt worden jij en je partner, die persoon die je ’s avonds uitgeteld op de bank tegenkomt.
Als je merkt dat jullie voor de zoveelste keer een avond “ontspannen” op de bank hebt gekeken naar programma’s die je eigenlijk geen bal interesseren, dan wordt het tijd voor actie.

Je relatie goed houden: zeven top tips

Tip 1

Bedenk wat jij fijn zou vinden en praat vanuit jezelf. Dat is helemaal niet moeilijk. Als iemand tegen je zegt:” jij doet ook nooit wat,met de kinderen” dan voel jij je ook niet gemotiveerd wat te gaan doen.Dat gaat natuurlijk ook op voor je partner. ” Ik zou het hartstikke leuk vinden als jij ze in bed stopt” , dat klinkt toch veel leuker? en wie weet hoe goed jouw partner een verhaaltje kan voorlezen!

Tip 2

Oke, je hebt je partner aan het werk gezet, nu ben je zelf aan de beurt. Kijk eens kritisch naar jezelf: hoe lang geleden heb jij een complimentje aan je partner gegeven? Ben je op de bank eens lekker tegen hem aangekropen? Wanneer hebben jullie een gesprek gevoerd wat niet over de kinderen ging?

Tip 3

Geen tijd bestaat niet! Natuurlijk heb je tijd voor elkaar! Kijk eens even om je heen er zijn genoeg oppassen te vinden, zeker voor een paar uurtjes. Sterker nog je vind vast mensen die het heel leuk vinden om een paar uurtjes met je kinderen door te brengen. Maak daar gebruik van, ga de stad in en pak een terrasje. Je zal merken, die paar uurtjes geven je relatie een boost!

Tip 4

Ben je het niet met elkaar eens? Prima! Maar bespreek het buiten gehoorsafstand van de kinderen. Je mag gerust tegen je kind zeggen: pappa en mamma moeten nog even overleggen, we denken daar nog niet helemaal hetzelfde over. Wat je niet mag doen is het verbod van je partner onderuit halen, en zeggen dat het van jou wel mag. Dat is dodelijk, voor je opvoeding en voor je relatie.
Iedereen wil graag serieus genomen worden, jij, maar je partner ook!

Tip 5

Soms word je zo verschrikkelijk moe omdat hij alweer…….en soms kan je hem wel schoppen omdat hij voor de 4de keer dezelfde grap vertelt. Je hebt gelijk!! Helemaal, maar wat schiet je er mee op? Kijk liever naar de leuke kanten! Pas als die er niet meer zijn , moet je je zorgen gaan maken…Enne…heb je je wel eens afgevraagd waar jouw partner zich bij jou aan ergert? Vraag het gewoon. En doe er wat aan. Dat geeft je ook de mogelijkheid van hem te vragen die grap niet nog een keer te herhalen

Tip 6

Niemand is perfect, zorg dat je een vriendin hebt of moeder, met wie je er gewoon eens om kan lachen. Iemand die ook begrijpt hoe lastig een relatie kan zijn in de kleine-kinderen tijd. Maar die tegelijk begrijpt, dat je partner een fijn persoon is.

Tip 7

Schaam je nooit om  professionele hulp te zoeken, om je realtie goed te houden wanneer je denkt dat je dat nodig hebt.Van een paar goede gesprekken met een prof, kan je veel leren. En waarom zou je dat laten? je relatie goed houden, is soms gewoon even werken !

Lees verder Mijn kind: Opvoeding- Als je niet op een lijn zit

en lees: gelukkig dat je zo verschillend bent

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *