Hoe bestrijd je monsters??

monsters

Heb jij wel eens last van monsters in de kinderslaapkamer?

Deze week stond er een allerliefst artikel in de krant.
De politie nam haar taak van burgerbescherming serieus en maakte de slaapkamer van een drie-jarige peuter monstervrij. Het jochie sliep al weken niet meer….

Monsters : veel peuters hebben er last van. Of zoals mijn zoon toen hij drie jaar was ooit snikkend in zijn kromme taaltje zei : “heel ve-vaa-luk hoo, slangen onde je bed” .
Dat is ook gewoon zo.

Hoe bestrijd je monsters ? Een paar tips

Gelukkig ben ik ondanks mijn 1 meter vijfenzestig een imposante verschijning, vooral als ik mezelf opblaas. Mijn training tot docente drama heeft ook mijn stem gevormd. Met een diepe donkere basstem, gebood ik de slangen de slaapkamer ON-MI-DE-LIJK te verlaten. En wel NU. Voor ik echt HEEL boos zou worden.

Zoonlief lag dan zich te verkneukelen onder de dekens. Hier was natuurlijk geen slang tegen bestand. Voor alle zekerheid joeg ik ook het allerlaatste slangetje de deur uit. Ja, je begrijpt: ik nam geen risico’s.

Een vriend van ons, verkleedde zich in zo’n geval en deed een bezweringsdans. Ik heb begrepen dat dat ook prima werkte.

Wat dromerige kinderen hebben soms baat bij een dromenvanger, hoewel ik zelf denk : die zie je zo vaak, die hebben hun magie misschien een beetje verloren?? Wat zeker heel goed werkt zijn die kleine Colombiaanse droompoppetjes. Je koopt er een paar in een doosje . Je kind kiest er een of twee uit, en vraagt die vannacht voor mooie dromen te bezorgen. Mooie dromen of de kamer  zonder monsters….wat is het verschil ?

Anti monsterspray zoals het jongetje uit de krant gebuikte, werkt heel vaak prima hoor! Je kan natuurlijk een speciale spray aanbieden. Maar je kan ook je kind vragen eens na te denken, welke ingrediënten nodig zijn voor een anti monster spray. Dit is tenslotte ook de leeftijd waar ze in de zandbak heerlijke  heksen soepjes voor je maken!

Kortom : aan monsters is veel te doen, zolang je ze maar serieus neemt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *