Hoe krijg je je peuter in beweging?

in beweging

Hoe krijg je je peuter in beweging?

zit je peuter wel eens stil?

De meeste moeders zullen zich afvragen: hoe krijg ik mijn 2-jarige wervelwind zover dat-ie stil zit?? Al is het maar vijf minuten?
Maar er zijn ook peuters die het wel best vinden en blijven zitten waar ze zitten. En laten we even een momentje echt eerlijk zijn. Er zijn ook moeders die het wel makkelijk vinden, zo’n rustig kind. Dat is natuurlijk niet zo heel best: in een tijd waarin we er voortdurend mee geconfronteerd worden dat onze kinderen te weinig bewegen en te dik worden, kunnen we maar beter al op jonge leeftijd een letterlijk actieve leefstijl bevorderen.

Wat kun je nu doen om je peuter in beweging te krijgen?

1) mee in de buggy is natuurlijk reuze handig, en ja , eerlijk is eerlijk, het schiet ook niet op met zo´n dreumes aan je broekspijp. MAAR….als je hem niet in de buggy zet: dan moet hij wel lopen…
2) al 3 dagen slecht weer en je hebt echt geen zin om met je kind naar buiten te gaan? Stoelen aan de kant en dansen maar !! Doe het voor en gedraag je als een malle, swing, draai en spring ( doe desnoods de gordijnen dicht ) Een ding weet je zeker : je kind vindt het enig en swingt heerlijk mee!
3) nodig een andere peuter uit.Met z´n tweeen bewegen ze wel ! En als dat nog niet helpt kan je altijd nog verstoppertje met ze gaan spelen
4) kijk eens of er klasjes in de buurt zijn : peuter zwemmen, dansen, turnen.
5) loopfietsjes zijn geweldig! Je peuter moet een heleboel moeite doen om vooruit te komen. En leuk dat ze het vinden!
6) elke wijk heeft ergens een speeltuintje: vaak ook een prima plek om met moeders te beppen.
7 ) geef het goede voorbeeld! want goed voorbeeld doet goed volgen…

nog meer ideeen

in beweging

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *