Pas op! Hier wordt een peuter boos om

lekker slapen

lekker slapen: daar wordt een peuter heel boos om!

Je hebt het vast wel gemerkt, maar een peuter boos krijgen, dat is zo moeilijk niet…Een peuter heeft zo zijn eigen opvattingen over hoe het leven in elkaar zit.
Wedden dat jij deze dingen allemaal ook geprobeerd hebt ( en dat je jammerlijk bent mislukt?)

nee zeggen


Kijk het zit zo ( en dat is heel makkelijk te begrijpen ) je peuter is degene die NEE! Zegt. Jij niet .
Nee is een woord dat een peuter dus echt niet wil horen. Het stoort hem in zijn heerlijke ontdekkingstochten door de wereld…Je kan nog proberen om niet nee te zeggen, maar nee te doen..

Dus niet : nee je mag nu niet met je strijkkralen, want ik kan dat allemaal wee rop  stofzuigen…Maar : strijkkralen zijn helemaal niet zo leuk, kom we gaan lekker stickers plakken…

Doe nou toch eens een keer normaal!! roepen

Je peuter wordt hier niet boos om hoor, dat doen ze pas als ze puber zijn. Je peuter begrijpt je gewoon  niet. Hij doet toch zeker normaal. Jij bent degene die bezwaar heeft tegen zakken vol stenen, dansen zonder luier. Jij vindt dat hij sokken en schoenen aan moet…
Heel vreemd allemaal: stenen zijn gewoon mooi en je kan er fijn mee gooien, die luier zit in de weg als je eens even lekker wil swingen ( vooral als er een flinke hoeveelheid poep in zit ) en weet je hoe lekker zand tussen je blote tenen voelt?
Kortom: wie doet er nu normaal en wie niet??

Lekker slapen zeggen


Een peuter wil niet lekker slapen. Een peuter heeft een taak: de wereld in kaart brengen. En geloof me, dat is een heeel grote taak. Geen tijd voor slaapjes dus. Jij wil een slaapje. Jij bent gebroken, je peuter niet. Die zal  zich  verzetten  totdat hij in bedje ligt……dan ineens slaat de vermoeidheid toe en voor jij de kamerdeur dicht hebt getrokken, is je peuter naar dromenland vertrokken.

lees ook eens: de ontwikkeling van je peuter,maand 1

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *