Weg met de buggy

peuter obesitas buggy

Weg met de buggy !!!

We maken ons met ons allen zorgen over het overgewicht van kinderen, ze eten te veel en vooral: ze bewegen te weinig …….
Maar werken we daar zelf niet heel hard aan mee??
Wees nu eens eerlijk: hoe vaak roept je eigenwijze peuter niet dat hij wel zelf kan lopen? En hoevaak zeg jij dan: nee, lieverd nu even niet, mama heeft nu even haast, mama heeft te veel boodschappen, nee want …Het lijkt wel of er heel veel redenen zijn om je peuter in die buggy te houden.
Dat vind je peuter niet leuk en dat laat hij merken. Dus…. – shame on you – om hem zoet te houden geef je hem een…vulmaarin…maar het is zoet en het vult..

Tja, dan moet je ook niet staan te kijken als hij op zń 5de levensjaar echt TE mollig begint te worden.
Nee, maak jezelf niks wijs: het is allang geen babyvet meer…Dat probeerde een moeder mij wijs te maken op het kinderdagverblijf. Mijn kind kon er twee keer uit en die was al stevig aan de maat ( als je begrijpt wat ik bedoel)

aan de kant, die buggy

We weten allemaal dat voorkomen beter is dan blussen.
Dus: hup aan de kant die buggy!! Wees je ervan bewust dat de meest kinderen vanaf 14 maanden al een eindje kunnen lopen. En dat jong geleerd oud gedaan is. Wanneer je met 14 maanden begint, kan je peuter als hij 3 is beslist lopend mee. Eventueel neem je een loop fietsje met een duwstang, als hij dan echt moe wordt, kun je hem lekker duwen. Even dus.

Makkelijk praten?

En denk je nu bij jezelf, ja ze hebben makkelijk praten ,maar als ik hem lopend mee neem dan duurt het allemaal twee keer zolang? Bedenk dan hoeveel tijd energie het kost een kind weer af te laten vallen. En hoeveel verdriet een kind heeft dat zwaar obese is. Dat wil je niet voor je kind, echt niet.
Dus: weg met de buggy!

lees ook activiteiten met je peuter

Bron HLN

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *