Kinderarbeid ! zet je peuter aan het werk!

peuter taken

geef je peuter taken, tweede artikel in de serie: begrijp je peuter (en maak het jezelf makkelijk)

Je weet dat je peuter bezig is de wereld en zichzelf te ontdekken en dat hij het heel erg prettig  vind om dingen te kunnen. Vandaar ook dat jij half dol wordt van zijn eindeloze “selluf doen..”
Maar als je dat nu eens omdraait? Als jij nu eens niet probeert dingen voor je kind te doen, maar als je nu eens je peuter dingen voor jou laat doen?

Geef je peuter taken.

Onderweg en boodschappen doen


*Ga je op pad met de auto? Geef je peuter de afstandsbediening en laat hem de auto open maken.
Best leuke klus hoor. Je drukt op een knop en de auto gaat met z’n lampen knipperen. Een taak om trots op te zijn , asl je peuter bent.*

*Sta je bij een stoplicht? Laat je peuter op het op het knopje drukken. Ik geef toe deze werkt niet als er een saggerijnig mens voor dat knopje staat. Die dan ook nog zegt “Hoeft niet, ik heb al gedrukt”
Daar kon zoonlief ernstig van over de rooie raken. Tja, je hebt al peuter een tak, of je hebt het niet..

*In de supermarkt kan je ze gerust om een boodschap sturen. Ze kunnen prima een pak koekjes van de laagste schappen pakken. Vergis je niet, ze weten heel goed wat jij koopt en zullen precies hetzelfde pakken. Peuters zijn nog erg van hoe-het-hoort. Kleuters worden al slimmer en kunnen bedenken dat die andere koekjes veel lekkerder zijn.

*Laat je peuter ook iets naar de auto of de fietstas dragen, vinden ze echt enorm stoer. ( oke, niet de eieren, maar dat had je vast zelf ook wel door)

In huis.

*Peuters kunnen prima met een stoffer en blik de kruimels opvegen, na de lunch. Dat vinden ze echt een serieus goede taak ! En dan het blik leeggooien in de de pedaalemmer.

*Ze kunnen ook heel goed sokken bij elkaar zoeken wanneer jij de was vouwt, of hun eigen t-shirts alvast op een stapel leggen. Dat soort klusjes zijn echt heel goede peuter taken!

*Kranten en tijdschriften in de oud  papier bak leggen is  ook een prima taakje voor een peuter. Jong geleerd is oud gedaan tenslotte

Veel plezier met je nieuwe hulp in de huishouding.

Lees ook eens: klusjes in huis

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *