Als jij moeder bent en je beste vriendin niet

vriendin moeder worden

Als jij moeder bent en je beste vriendin niet…..kan dat….

Wanneer  je moeder bent geworden, zit je ineens in een rollercoaster van emoties. Blijdschap, verbazing, verliefdheid op dit prachtige wezentje. Dat jij zomaar even op de wereld hebt gezet, wisselen af met onzekerheid, en vermoeidheid.

Natuurlijk wil je die emoties delen, en dat doe je het liefst met je beste vriendin, zoals jullie dat al jaren doen.

Maar wanneer jouw vriendin nog  geen kinderen heeft, kan dat best lastig zijn. Het is natuurlijk niet zo maar zo dat je vriendin omdat zij geen kinderen heeft, je emoties niet kan delen. Of ze dat kan hangt van veel factoren af.

* Ze is je beste vriendin en natuurlijk is ze blij voor je, maar als ze volkomen onervaren is met baby’s, omdat jij bijvoorbeeld de enige bent in haar omgeving die er een heeft, is het al heel anders dan wanneer ze een boel ervaring heeft met net bevallen moeders.

* Het kan zijn dat je vriendin zelf dolgraag een kind wil, maar dat het niet wil lukken, bv omdat ze Mr Right nog niet is tegengekomen, of omdat zwanger worden bij haar niet vanzelf gaat.

* Als het goed is, hebben jullie dat soort zaken al tijdens je zwangerschap besproken ( je bent niet voor niks beste vriendinnen). Bespreken is de enige oplossing voor dit soort situaties. Er is geen algemeen recept voor te geven. De ene vriendin kan er prima mee omgaan, dat jij nu wel moeder bent.De ander moet misschien even slikken, en de derde neemt liever even  – tijdelijk – afstand.

jij en je vriendin moeten je allebei aanpassen

Wat er ook aan de hand is, onthoud goed dat jouw leven enorm en onomkeerbaar is veranderd. Terwijl dat van je vriendin gewoon het zelfde gangetje gaat. Probeer te begrijpen dat je vriendin je  niet altijd kan begrijpen, als jij klaagt over vermoeidheid en je als een haas weer naar huis holt terwijl jullie samen net zo gezellig aan een kopje thee zaten. Onthoud dat net zoals jij over je nieuwe leven wil vertellen, zij over haar oude leventje wil praten.

Merk je dat jullie vriendschap even wat minder vanzelfsprekend verloopt? Praat dat uit met je vriendin en onthou: jullie zijn niet voor niets als jaren vriendinnen! Met een beetje inspanning van beide kanten blijf je dat een leven lang.

lees ook : 10 dingen die niet moet zeggen op kraamvisite

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *