Wat zijn jouw dromen?

Wat zijn jou dromen?

Wat zijn jouw dromen, vraag je je dat wel eens af?

door: Vivienne Westerhoud, Mamaboom.nl.
We hebben het al druk genoeg.  We zijn moeder, partner, vriendin, zakenvrouw, dochter, en ook nog gewoon onszelf. En de tijd vliegt. Soms is het ineens een maand later. Of een heel seizoen.  Je bent veel voor anderen bezig. Je kinderen, je relatie, je baas.

Of je staat in de sportschool om in conditie en op gewicht te blijven.  We stellen allemaal wel eens te hoge eisen aan onszelf. De meeste moeders willen ook te graag voldoen aan de eisen van anderen.

Je baas vraagt of je wilt overwerken.  Dan zegt je partner  dat hij vaker seks met je wil. ..Je kinderen willen aandacht en nieuwe spullen. .. Maar vraag jij je weleens af welke eisen jij zelf aan jouw leven wilt stellen? Wat zijn jouw dromen? Hoe ziet jouw ideale leven er eigenlijk uit? Zowel thuis als op je werk kun je keuzes maken die bij jou passen.

Neem meer tijd voor jezelf

Om erachter te komen wat jij echt wilt heb je rust en tijd nodig. Vaak vliegen we door de dagen heen. Zonder erbij stil te staan of we de dingen doen, die wij zelf echt graag willen.

Waarom staan we er af en toe niet eens bij stil? Hoe moet mijn leven eruit zien als ik over tien jaar tevreden terug wil kijken? Wil ik carrière maken? Of andere dingen presteren? Wil ik vooral veel mooie spullen verzameld hebben? Of wil ik liever op een vrije manier geleefd hebben? Met hart en ziel genoten. Met werk dat echt bij me past? Of zoveel mogelijk tijd met mijn kinderen doorbrengen? Neem eens wat tijd om daarover na te denken. Breng orde en rust in je hoofd. Je kunt dat doen door meditatie of een lange wandeling in de natuur. Ga op zoek en vind jouw droom!

Een fijn leven en leuk werk

Als je jouw droom gevonden hebt, dan betekent dat heus niet altijd een carrièreswitch. Ook binnen je huidige baan kun je dingen anders doen. En als je thuis bent met je kinderen, kun je ook zoeken naar andere gewoonten in de opvoeding, die het jouw gemakkelijker kunnen maken. Waardoor je meer plezier krijgt in je dagelijkse taken. Je kunt anders omgaan met collega’s, klanten en je kinderen. Hun gedrag zal dan ook veranderen.

Je kunt meer uren gaan werken om aan je carrière te bouwen, of juist meer tijd met je kinderen doorbrengen. Je kunt bij je werkgever aangeven dat je andere werkzaamheden op je wilt nemen. Het belangrijkste is eigenlijk dat je weet wat je wilt. En dat je daarover blijft praten met de mensen om je heen. Vertel je kinderen wat voor jou belangrijk is. En vraag het ook aan hen.  Vertel je baas over jouw talenten, waar hij misschien nog niet van wist. Je zult verbaasd staan van de veranderingen die het teweeg brengt. Doordat je open bent en je dromen deelt met de mensen om je heen, zullen ze eerder uitkomen.

Deel jouw droom met de wereld

Ken jij de website Mamaboom.nl al? Daar kun je voor tien euro jouw droom plaatsen. Als je jouw droom met de wereld deelt, zal deze eerder uitkomen. Dat werkt zo omdat er altijd wel iemand is die jou kan helpen precies de juiste stappen te zetten, die nodig zijn voor jouw droom.

Zo doen er zich onverwachte kansen voor. Dat gebeurt niet als je jouw dromen voor jezelf houdt. De tien euro die je betaalt voor het plaatsen van jouw droom, gaat direct naar Microkrediet voor Moeders. Je helpt daarmee kansarme vrouwen in India om hun droom waar te maken. Zij starten er een kleine onderneming mee, zodat zij een veilige toekomst voor hun kinderen kunnen waarborgen. Droom je mee?

maakt intensief moederen ongelukkig?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *