Geluksmomentje

zoon

Wat port daar in mijn gezicht?
Nog wat doezelend voordat de wekker gaat, merk ik op dat de tenen van mijn zoon me in m’n  neus kriebelen. Samen in bed. Samen slapen. Wat is het fijn en wat heeft het zijn opmerkzame momenten. Ik gniffel. Een klein geluk zo op de vroege ochtend.

De ochtend start en ik ga uit bed om de voorbereidingen voor de dag te starten. Mijn zoontje draait zich nog eens om in plaats van direct AAN te staan. Wat is het een heerlijkheid om de ochtend te starten op mijn tempo. Te doen wat ik wens te doen op mijn manier, in mijn snelheid, in mijn volgorde zonder tussendoor gestoord te worden en drie dingen tegelijk te moeten doen.
Ik loop naar boven en zie zijn gezichtje zo rustig en in diepe slaap liggen. Aan het voeteneinde. De kalmte, de overgave van dit gezicht, wat een klein geluksmoment.

de verhalen

Aan tafel komen de verhalen. Ik verbaas me er over hoe het hoofdje onthoudt daar waar we gisteren geëindigd zijn. Samen. Het ontbijt wordt opgegeten en al snel komt het spelletje op tafel. De ontspannen start laat tijd er zijn om dit spel te spelen voordat we naar school gaan.
Maar HUP, eens houdt die ontspannen sfeer op en dienen we ons echt klaar te maken om de deur uit te gaan.

zoon lief

Ik verzoek hem zijn schoenen aan te doen. Ik ben in de hal en hoor hem vertellen net op het moment dat ik de tellen in wil gaan zetten.
” mama, tot aan de heelal en nog wat verder….ik hoor driftig gegraai in de spellendoos…en dan omgekeerd terug zoveel houd ik van jou!”
Hij komt de hal in gelopen en vertelt “ik wilde eigenlijk echt weten waar de jokers lagen!”

Slimmerik.
Je bezorgt mij een grote glimlach.
De geluksmomentjes stapelen zich op.
Fijne dag allemaal!

meer geluksmomentjes lezen ? Geluksmomentjes van Cynthia Poen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *