Hoe kun je kind helpen om zijn of haar eigen stijl te ontwikkelen?

kleding

In de eerste jaren heb je als ouder veel zeggenschap over de kleding die je kind draagt. Jij koopt de kleding en kiest de setjes uit. Vanaf een bepaalde leeftijd verandert dit echter. Voorzichtig krijgt je kind een stem in wat hij of zij niet wil dragen. Leuk, maar je zal het als ouder niet eens zijn met elke kledingcombinatie die je kind draagt. Hoe zorg je ervoor dat je kind zijn eigen kleding uitkiest, zonder er elke dag als discobal bij te lopen? Je leest het hier!

Meer kledingsetjes klaarleggen

Veel ouders zullen bekend zijn met het fenomeen: je hebt een kledingsetje uitgezocht en klaargelegd voor je kind om aan te doen voor hij of zij naar school gaat. Je kind is het echter niet eens met wat jij hebt uitgezocht en er ontstaat een groot drama. Om dit te voorkomen, zou je ervoor kunnen kiezen om twee setjes meisjeskleding voor je dochter klaar te leggen. Zo heeft je dochter toch het gevoel dat ze een keuze heeft in wat ze aandoet, zonder dat ze de kleding zelf uitzoekt. Het kan ook een leuke uitdaging zijn voor je kind om te bedenken wat hij of zij wel of niet mooi vindt. Langzaam zal hij of zij zo ook een eigen stijl ontwikkelen. Als volgende stap zou je elke avond samen een setje uit kunnen kiezen. Zo kun je meekijken met wat hij of zij uitzoekt en voorkom je dat er ’s ochtends om vijf voor half negen drama ontstaat. 

Mood board maken

Hebben jij en je kind een dagje vrij? Pak dan eens een aantal modetijdschriften bij de hand. Neem een groot vel papier, een schaar en lijm en knippen maar! Blader samen de tijdschriften door en laat je kind aanwijzen welke kinderkleding hij of zij mooi vindt. Deze kledingstukken knip je uit en plak je op het vel papier. Zo creeër je samen je eigen mood board. Houd dit mood board bij de hand als je samen online kleding gaat kopen en kijk welke items je kunt vinden. Superleuk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *