Veilig trampoline springen , doe je zo

veilig trampoline springen

Veilig trampoline springen hoe doe je dat?

Het is heerlijk weer en we gaan allemaal naar buiten! In veel tuinen staat een trampoline en dat is heel begrijpelijk. Dat is een geweldig apparaat om je helemaal op uit te leven. En dat is wat je kids gaan doen.
Maar pas op! Trampoline springen is echt niet zonder gevaar.
Wat moet je doen om ervoor te zorgen dat je kinderen zonder blauwe plekken ( en erger ) van de trampoline af komen?

De trampoline zelf

Een van de eerste dingen waar je op let als het gaat om, veilig trampoline springen  is natuurlijk het apparaat zelf.
Natuurlijk heb je een degelijk en betrouwbaar exemplaar gekocht. Maar inmiddels doet die alweer een paar jaar dienst…

1) Controleer, voor de kids er op los gaan eerst of de beschermrand nog helemaal heel is. Een beschermrand gaat ongeveer drie jaar mee. De veren zijn meestal na 5 jaar aan vervanging toe. Zie je roest op de veren? Tijd om ze te vervangen.
2) Zorg er ALTIJD voor dat de trampoline droog is! Hamer dat er bij je kinderen in. Laat ze helpen met droogmaken, zodat ze snappen wat de bedoeling is. veilig trampoline springen  is droog trampoline springen.
Je moet er toch niet aan denken dat ze met volvaart neerkomen en door nattigheid een sliding maken…3) Controleer gelijk even of het springdoek bij het springen niet in contact komt met het frame of de grond Controleer ook of  geen gaten  zijn  ontstaan tussen springdoek en het frame.

De plek van de trampoline

5 ) Hoe hoger je kan springen, hoe harder je kan vallen…Dat is een van de redenen waarom je een trampoline ingraaft!
En ingraven zorgt er ook voor dat niet het ene kind “even” onder de trampoline duikt, terwijl het andere kind aan het springen is!
6 ) Valzone  veilig trampoline springen  vereist een valzone: een ruimte waar je kind  neer kan komen zonder dat hij ergens tegen aan knalt. Die zone is minimaal 1.5 meter. Zet het ding dus nooit naast een muur of heg!
7 ) Natuurlijk heb je een veiligheidsnet…

veilig trampoline springen

veilig trampoline springen

Gedrag op en om de trampoline

Je kan nog zoveel maatregelen nemen, het gedrag op de trampoline bepaalt het veilig trampoline springen.

8) Maak met je kinderen de volgende keiharde afspraken ( en wees niet bang maatregelen te nemen als ze zich er niet aan houden. Het gaat hier wel om veiligheid, daar valt niet mee te spotten.

9 )NOOIT ( ik zei nooit) met twee kinderen tegelijk springen. Ja het is reuze leuk, maar zodra kinderen verschillend in gewicht zijn, kan de kleinste zo maar gelanceerd worden. Wil je niet…
10 ) Schoenen uit
11 ) Geen speelgoed op de trampoline
12 ) Sieraden af
13 ) Spring in het midden van de trampoline.

lees ook Ben jij een curlingmoeder

bron gezondheid.be

13 antwoorden
 1. nicole orriens zegt:

  Er gebeuren elk jaar best veel ongelukken met trampolines, dus veiligheidsmaatregelen zijn zeker heel belangrijk. Hier op het platteland worden ze vaak ingegraven.

  Beantwoorden
 2. Karin zegt:

  mijn kinderen sprongen al een paar jaar niet meer op de trampoline, dus ik zet hem niet meer op maar ik mis het wel. Ik sprong namelijk zelf ook wel eens graag 😉

  Beantwoorden
 3. kristof zegt:

  Kan zeker geen kwaad om dit eens te lezen! Ik kan zo al een tiental gevallen opnoemen van mensen die ik ken die een ongevalletje hebben gehad op zo een trampoline! Gelukkig niet allemaal ernstig

  Beantwoorden
 4. Frederique zegt:

  Ah ik ben er enorm bang voor! Er staat er een bij het vakantiehuis waar we geregeld komen en ik houd elke keer mijn hart vast maar zoonlief vindt het zo leuk.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *