Als je de kinderen van je vriendin niet leuk vindt

vriendin

Niets is zo vervelend, als de kinderen van een vriendin niet leuk vinden. Eigenlijk is het onmogelijk.

De kinderen van je buurvrouw, je collega, je nichtje…die kan je best nog vervelend vinden, het zorgt maar weer voor goede gesprekken met…juist je beste vriendin.

En met deze grap, is ook gelijk duidelijk waarom het onmogelijk is om de kinderen van je vriendin niet leuk te vinden. Want als er al niet leuke kanten aan haar kinderen zitten, dan heb je dat allang samen besproken. Want vriendinnen zijn ook niet gek, die zien die kantjes aan hun kinderen best. Daar maken ze zich zorgen over. En die zorgen deel je. That’s what friends are for.

Er is op deze regel een uitzondering. Waarschijnlijk heb je hem al gespot. Je vriendin ziet de minder leuke kanten van haar kids….
Er zijn gewoon moeders die het heel lastig hebben, met de lastige kanten van hun kinders. Het is niet dat ze er niet over willen praten, dat willen ze best. Zolang we het maar geen probleem noemen…Als we maar begrijpen dat het kind vn je vriendin, heel gevoelig is, door een heel moeilijke fase gaat, wat extra aandacht en liefde nodig heeft…En dat al dat vervelende gedrag misschien wel een tikkeltje vervelend is, maar vooral heel verdrietig is voor het kind zelf…

Ik heb zo’n vriendin gehad. Ik heb haar jaren zien worstelen met haar kinderen. En alles, alles mocht en was toegestaan, van de kinderen dan, dat begrijp je. Voor alles was een verklaring. En daarmee werd ook het Franse gezegde: alles begrijpen is alles vergeven in werking gesteld.
We begrepen het. Du was het niet erg. Zelfs niet als het kind haar opbelde als ze een avond bij ons zat, dat ze naar huis moest komen. NU!
Ze deed het.

Ons vriendschap doofde uit, niet omdat ik haar kinderen niet leuk vond, niet omdat ik haar niet leuk vond. Maar ik kon het niet langer aanzien.
Boeit het thema vriendin en kinderen je? lees dan ook eens: als jij kinderen hebt en je vriendin niet

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *