Lekker op stap met een babydraagzak

baby draagzak

Lekker op stap met je baby in een baby draagzak

Je hoeft je baby maar heel even in de ogen te kijken en je voelt je speciale band, misschien wel door je hele lichaam. Reken er maar op dat ook jouw kind dit aanvoelt. Dan is het toch logisch dat je jouw kind het liefst de hele dag dicht tegen je aan houdt? In veel culturen is het ook heel gebruikelijk om je kind in een draagdoek of draagzak te dragen. Het heeft een aantal grote voordelen, als je tenminste een veilige babydraagzak gebruikt, zoals Babyveilig ze aanbiedt.

De voordelen van een baby draagzak en een draagdoek

Een draagdoek voor je baby gebruik je tot ongeveer een leeftijd van een half jaar. Je baby voelt zich veilig en geborgen en als het je stem hoort en je lichaamswarmte voelt, komt het tot rust. Jij bent continu in contact met je kleintje en merkt hoezeer dat jullie onderlinge band versterkt. Van een goede draagzak mag je verwachten dat de stof comfortabel aanvoelt, zowel voor jou als voor je kind en dat de stof ademend is. Als je een baby in een draagdoek vervoert, let er dan wel op dat het vrij kan ademen. Een babydraagzak is geschikt voor baby’s van een half jaar en ouder. Het is van belang dat je kind zijn hoofd zelf rechtop kan houden. Kies je voor een babydraagzak, dan heb je de keuze uit modellen die je op je rug draagt als een rugzak, of voor modellen die je voor je buik houdt.

Een buikmodel of een rugmodel

Een buikmodel babydraagzak adviseren we vanaf een leeftijd van 5 maanden en met een gewicht tot 12 kg. Je baby plaats je in een draagzak met het gezicht naar voren gericht. Met ingebouwde of los geleverde verkleinkussens maak je de babydraagzak op maat voor je kind. Het voordeel van een buikmodel is het feit dat je kind zijn omgeving goed in zich kan opnemen en toch het veilige gevoel van persoonlijk contact met jou ervaart. Het is een zeer goede manier om je kind aan verschillende soorten uitstapjes en omgevingen te laten wennen. Weegt je kind meer dan 12 kg, dan wordt een buikmodel voor jou te inspannend. Je kunt dan beter overgaan op een babydraagzak die je op je rug draagt. Dit kun je doen totdat je kind de peuterleeftijd heeft bereikt.

Een veilig assortiment

Babyspullen kun je tegenwoordig heel gemakkelijk online bestellen. En ook dan staat veiligheid voor je kind voorop, gekoppeld aan comfort en gebruiksgemak voor jullie beiden. Er zijn babydraagzakken en draagdoeken van kwaliteitsmerken zoals BabyBjörn, Cybex en ErgoBaby.

lees ook : kinderlampjes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *