Haar allereerste juf heet; juf mem!

juf mem

Juf mem: over 4 jaar worden tijdens de corona-crisis

Voorzichtig klim ik op de stoel en hang ik de Frozenslinger op. Aan tafel wordt stilzwijgend gekleurd. Ik bekijk een babyfoto van vier jaar geleden en word gegrepen door het geluk wat ik toen voelde! Ik raap een verdwaald prentenboek van de grond en bewonder de versierde kamer. Een whatsapp bericht verbreekt de stilte van dit magische moment. Even was ik zonder zorgen, maar vol van het feest; de taart, de slingers en de cadeautjes. Morgen wordt onze jongste, in deze roerige coronavirus tijd, vier jaar! En daar verheugt ze zich enorm op! “Als ik vier jaar ben, mag ik voor altijd naar de basisschool!” roept onze kleuterdochter al maanden tegen iedereen die het wil horen.

De allereerste juf

Maar onze dochter’s  allereerste juf wordt niet de juf die al jaren lang bij ons in het dorp in de instroomgroep werkzaam is, en door alle onderwijsperikelen in januari gestopt is met werken in het onderwijs. De eerste juf van onze dochter wordt ook niet de nieuwe enthousiaste en bevlogen juf, die de ervaren juf van eerder opvolgde. Nee, onze dochter’s  eerste juf is juf Mem! Een bijzondere start van haar onderwijs carrière.

Vier jaar : het feest

Op 21 maart blaast onze dochter vier kaarsjes uit. Ze krijgt cadeautjes die bij onbezorgde kleuters passen en ze doet dapper haar best om te begrijpen dat pake en beppe en al die lieve ooms en tantes met haar neefjes vandaag niet op haar verjaardag kunnen komen. Gelukkig brengen heel veel kinderen tekeningen bij ons langs. Worden er cadeautjes in de bijkeuken neergezet en per post bezorgd. Bovenal zwaaien lieve mensen ons vrolijk gedag! Wij brengen hier en daar op veilige afstand Frozen cupcakes langs en een taartje. ’s Middags gaan wij snoephappen en zet onze middelste zoon een speurtocht uit. De liefde voor elkaar is meer dan genoeg om er een feestelijke dag van te maken!

Juf mem…

Na het weekend volgt er voor ons geen hartverscheurende afscheidsmoment in een onstuimige kleuterklas, maar een gouden moment met een uitspraak welke ik nooit meer ga vergeten: “Juf mem, ik was jarig en kreeg eenhoornmuurstickers! En nu mag ik voor altijd naar de basisschool; eerst bij juf Mem en dan bij juf Yvonne!” De magische denkwereld van jonge kinderen blijft mij fascineren.

3 antwoorden
 1. Mama Jezz zegt:

  Wat een mooie blog. Fijn die onbezorgdheid van de jonge kinderen. Ook al keek ze er zo naar uit! Fijn dat ze het zo goed oppakt.

  Hier zat de jongste net 2 weken op school. Maar hij vind het wel gezellig zo thuis. Hij zit straks langer thuis dan dat hij op school zat. Kan het wennen weer van voor af aan beginnen ben ik bang.

  Beantwoorden
 2. Coby zegt:

  Wat weer een prachtig verhaal over die bijzondere verjaardag van die lieve kleuterdochter die zich zo had verheugd op haar verjaardag en om nu ook naar de basisschool te mogen gaan.
  Wat kun jij als juf Mem trots zijn op jouw 4 jarige kleuterdochter die er zo’n positieve draai aan heeft gegeven!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *