De import-Drent door Shirl

speurtocht

That’s me. Door onze verhuizing ben ik opeens een import-Drent, een import Drent op speurtocht… 

We zijn helemaal gelukkig op onze nieuwe stek. De kinderen zijn rustiger. Wijzelf zijn meer ontspannen en we voelen ons thuis.

Op speurtocht!

Toch merk je dat je zoekende bent. 

Zoekende naar activiteiten voor de kinderen. Zoekende naar een goede kapper, het liefst een die thuis komt. Maar ook zaken als busverbindingen, welke supermarkt het handigst is voor de weekboodschappen (en is er toevallig een die op onze postcode thuisbezorgd?) en een garage voor het onderhoud aan de auto’s.

Die zonnepanelen, hebben die eigenlijk onderhoud nodig? Las ik nu ergens iets over ondernemerschap doordat wij energie terugleveren? Moet ik dat melden aan onze vrienden van de blauwe enveloppen? Wie gaat onze CV-ketel onderhouden? Hoe krijg ik de stop van de wastafel dicht en weer open?

Waar zit de Decathlon? Welke Ikea is het dichtstbij? Zou een brommer handig zijn? Waar kan ik goed vlees kopen? Waar zit er hier een goede toko?

Samen een bakkie doen?

Naast al die praktische zaken volgen er vragen over het uitbreiden van ons sociaal netwerk. 

Gelukkig heb ik werk in de buurt en kan ik het goed vinden met mijn nieuwe collega’s. Zo probeer ik een breder netwerk te krijgen en misschien wat Drentse vrienden. Want hoe leuk is het als je hier ook eens met een vriendin erop uit kan gaan. 

Man begint zijn nieuwe collega’s wat langzamer te kennen. Door corona was hij lange tijd niet welkom op kantoor. Gelukkig komt daar verandering in. Ook hij zal buiten de deur komen en meer mensen leren kennen.

En de kinderen dan?

De kinderen zijn een ander verhaal. De oudste gaat naar school, maar zit daar tussen de jongens. Zij mist gewoon een vriendin in de buurt waarmee ze af kan spreken. Samen winkelen, bioscoop of andere dingen ondernemen. Een vriendin waarmee ze het over meidendingen kan hebben. Want welke tiener wil dat niet? Ze houdt van creatieve activiteiten zoals haken, bullet journal, tekenen enzovoorts. Maar hoe ik ook zoek, tot nu toe heeeft de speurtocht helaas nog niets opgeleverd wat leuk zou zijn voor haar en waar ze aansluiting zou kunnen hebben.

De boot in

Zoon heeft inmiddels twee lessen roeien achter de rug. Iets waar hij momenteel erg enthousiast over is. We hopen dat dit enthousiasme blijft en groeit. Het kan voor hem fijn zijn om zo wat meer leeftijdsgenoten uit de regio te leren kennen.

Wat moet ze nu kiezen?

De jongste zit op de basisschool in het dorp. Daar heeft ze het erg naar de zin. Ze legt makkelijk contact en heeft al een paar keer afgesproken bij een klasgenootje thuis. Ze wil graag op een sport. Weet echter niet zo goed welke omdat alles haar leuk lijkt. Ze schiet van kickboksen naar badminton naar fietsen en weer terug.

Gezichtenboek

Vandaag maar eens een groep aangemaakt op facebook. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat ik de enige ben die het gevoel heeft op een constante speurtocht te zijn. Er zullen vast mensen zijn die dit herkennen of die graag hun lokale ervaring willen delen met deze import-Drent.

Voor mijn kinderen, maar ook voor al die zaken waarbij ik mijzelf afvraag… En noe daan?

lees ook eens: fijne vakantie van Mirthe

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *