Succesvol zijn, bij het afvallen

succesvol

Succesvol

Zoals jullie misschien wel weten ben ik verhuisd. Niet privé maar zakelijk. Trouwens nog bedankt voor de virtuele housewarming. Altijd leuk om likes op onze facebookpagina te krijgen!

Het is een prachtig plekje waar we nu zitten met SpruitjesenZo! Een mooie grote ruimte, leuk ingericht, al zeg ik het zelf en veel meer mogelijkheden als op ons oude plekje. Maar verhuizen zelf is niet mijn hobby. Wat een stress, dozen inpakken, spullen uitzoeken. Wat gaat mee, wat mag weg. Nieuwe spullen uitzoeken, zou dit passen en zou het staan?

Nee, verhuizen is geen pretje! Ja, als alles eenmaal klaar is en je zit op je nieuwe stekkie dan is het leuk maar verhuizen zelf?

Al is de weg niet makkelijk

Maar geldt dat eigenlijk niet voor een heleboel dingen, dat de weg er naar toe niet altijd even gemakkelijk is maar de uiteindelijke beloning alle moeite dubbel en dwars waard?!
Je moet zaaien voordat je kan oogsten. Investeren voordat het je iets oplevert.
Dat is niet altijd gemakkelijk en soms zelfs best wel zwaar, maar als je iets wilt bereiken dan zal je toch ook de weg er naar toe moeten afleggen.
De meeste van ons zal het niet komen aanwaaien, we moeten er hard voor werken om succesvol te zijn. Maar wat is succesvol eigenlijk, wat maakt dat iemand succesvol is? Als iemand een dikke bankrekening heeft is dat de definitie van succesvol?
Persoonlijk denk ik niet dat geld er iets mee te maken heeft. Iemand kan een leuk bedrag op de bank hebben staan en toch knap ongelukkig zijn.

Gelukkig zijn en succesvol afvallen

En volgens mij is dat wel een factor van succesvol zijn. Gelukkig zijn!
Ik denk dat mensen gelukkig worden als ze hun doelen behalen. Dat is de sleutel tot succesvol zijn. Je doelen stellen en je doelen behalen.
Je hoeft niet meteen een super groot doel te nemen, ieder klein doel telt ook mee. Als je vandaag als doel stelt om de hele wasmand leeg te maken en aan het eind van de dag is dat gelukt dan heb jij je doel behaald en dus ben je die dag succesvol geweest.
Maar natuurlijk is het ook goed om grote doelen te stellen.

Ook op het gebied van afvallen stel ik altijd samen met een cliënt een doel. Ook met kinderen, juist met kinderen eigenlijk want door te leren dat als je ergens hard voor werkt je een mooi resultaat kunt behalen is een goede les. Dus stellen we een doel. Wat willen we bereiken? Dat gaat lang niet altijd om het verliezen van een bepaald aantal kilo’s. Het doel kan ook zijn om bijvoorbeeld wel te gaan ontbijten als dat nu niet gebeurt. Of om minder frisdrank te nemen of minder tussendoor te snacken.
Een haalbaar doel, dat wel. Je wilt tenslotte ook dat iemand slaagt in het behalen van het doel, dat iemand die succeservaring beleeft. Want die ervaring geeft iemand weer vertrouwen in eigen kracht en uiteindelijk draait het daar allemaal om.
Zelfvertrouwen, op eigen kracht een doel kunnen behalen en zo succesvol te zijn.

Natasja van
www.spruitjesenzo.nl

lees ook :overgewicht en zwangerschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *