Vrouwen onder mekaar

vrouwen onder elkaar

Vrouwen onder elkaar

Vanaf volgende week ben ik tijdelijk onbestorven weduwe. Manlief vertrekt voor twaalf dagen naar Verweggistan, waar hij zich uitstekend zal gaan vermaken met zijn (amateur-) symfonieorkest. Veel musiceren, veel lol maken en een beetje sight-seeing, daar zal het ongeveer op neer komen. Ik ken het, heb het zelf ook diverse keren mee mogen maken. Het is hem van harte gegund.
Dat betekent vrouwen onder elkaar voor mij en Frouke. Het zal wel even wennen zijn; we zijn zo gewend aan de drie-eenheid. Frouke roept altijd: “Mijn mama is lief, maar een beetje dom en mijn papa is slim, maar een beetje gek!”. Zijzelf is in dat verhaal natuurlijk de knapste. Mijn man en ik hebben dat altijd een prima verdeling gevonden. Hij is degene die alles weet, ik ben degene die alles vergeet. Wel duidelijk voor je kind, dat ze weet wat ze aan je heeft. Maar nu zal ze het een poosje moeten stellen zonder die gekke pap.

Knetteren

Twee heethoofdjes bij elkaar, zonder de gebruikelijke buffer ertussen. Ron heeft altijd veel meer geduld dan ik; als ik uit beide oren loop te stomen en Frouke stampvoetend haar gelijk probeert te halen, beziet hij alles met een kalme blik en een toegeeflijke glimlach. Met een paar grapjes weet hij dan het tij te keren. Dat kan me soms buitengewoon frustreren, maar of dat komt omdat ik graag wat meer geduld zou willen hebben of omdat hij me op die manier de wind uit de zeilen neemt laat ik even in het midden!

Hoe dan ook, we komen de tijd wel door, Frouke en ik, vrouwen onder elkaar We gaan veel spelletjes spelen, zwemmen, koekjes bakken (en opeten), knutselen en de kalender afstrepen. Een beetje geduld met elkaar, dan komt het vanzelf goed. Het zal vast wel een keertje knetteren tussen ons, maar dat maken we weer goed met een dikke knus (combinatie kus en knuffel).
Want hoe ging dat ook alweer; die gouwe ouwe carnavalshit van Gerard Hoeben?
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, holadió

Groet, Linda

Lees meer van Linda “oudere” moeder

vrouwen onder elkaar

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *