ode aan de blokjes!

blokjes

Een moeder met een hobbie: Ode aan de blokjes

Ik ben er dol op. Het liefst zou ik ze allemaal willen hebben. En wat leuk toch, dat er telkens weer nieuwe exemplaren op de markt gebracht worden; zo blijft mijn verzameldrang aangewakkerd tot het einde ter tijden. Goed marketingconcept! Het lijkt mij trouwens ook wel gaaf, om dergelijke ontwerpen te verzinnen en tot speelgoed te maken. Ik overweeg een carriereswitch…. niks mooiers dan de hele dag bezig te zijn met datgene wat je leuk vindt, toch?

Dit betoog, maar dat had je vast al door, gaat over mijn liefde voor de bekende genopte speelblokjes. Echt geweldig spul, voor alle leeftijden. Het was een beetje weggezakt, maar bij de eerste bouwdoos die Diederick ooit kreeg, was ons enthousiasme gelijk weer aangewakkerd. Jacko bleek nog over een imposante hoeveelheid blokjes te beschikken uit zijn jeugd, inclusief trafo. Inmiddels zijn de mannen samen erg into de technische variant, met op afstand bestuurbare beweegbare delen en rijdende voertuigen, maar ik houd het bij de huizen.

Regelmatig gaan we even in de plaatselijke speelgoedwinkel kijken en het valt me op, dat er toch redelijk vaak nieuwe ontwerpen op de markt gebracht worden, ook van die huizen. Nu heeft onze winkel maar een beperkt assortiment, dus voor het totaaloverzicht raadplegen we samen het internet. Wat een Walhalla, alle modellen wereldwijd ooit gemaakt, zijn er te vinden!

Opvoedkundig verantwoord…en blokjes….

Om het opvoedkundig een beetje verantwoord te houden, koop ik niet zomaar elk huis dat ik zie, maar spaar ik ervoor. Laatst was het weer zover en had ik genoeg gespaard voor een nieuw huis. Samen naar de winkel en oh wat een teleurstelling toen het beoogde exemplaar uitverkocht bleek. Die anderen waren wel erg duurder, dus onverrichterzake weer naar huis…. Een paar dagen later kreeg ik een beloning op mijn werk in de vorm van een tegoedbon. Zelf had ik de link nog niet gelegd, maar Diederick wel: nu kunnen we dat nieuwe dure huis kopen! Slim ventje. Dus zo gezegd, zo gedaan. Het bouwen laat ik aan onze zoon over. Daar is hij immers veeeeel beter in dan ik. Ik mag wel helpen met blokjes zoeken. Gelukkig maar, mag ik toch met m’n eigen speelgoed spelen!

lees ook: kwartet!

Alex maakt in zijn vrije tijd

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *