Geduldig boekje

boekje

Er kan veel weg,maar die doos boeken niet en zeker niet dat ene boekje…

Ik zit op zolder en het is vol, veel te vol. De hoogste tijd dus om spullen weg te gooien. Die zolder van ons is ernstig bezig om volledig dicht te slibben. Stapels rommel laat ik door mijn handen gaan en het meeste kan gewoon richting de belt. Wat een zalig gevoel is dat, zoveel ruimte. Fanatiek sleep ik doos na doos naar beneden om afgevoerd te worden. Tot ik ineens een doos boeken tegenkom. Nou ben ik een fervent lezer dus boeken weggooien doe ik niet snel, zeker niet de echte mooie. Maar deze stapel mag zeker blijven want het zijn de kinderboeken die ik vroeger aan onze meiden voorlas.

Dat ene boekje….

Dagelijks aan je kind voorlezen heeft alleen maar voordelen, sla de onderzoeken er maar eens op na. Elke expert wordt enthousiast als je erover begint. Maar buiten nuttig is voorlezen vooral ook heel gezellig. Even alles en iedereen buitensluiten terwijl jij knus samen in een andere wereld zit. Ik was er dol op en onze meiden ook.

Favoriete kinderboeken

Ik laat een stapel Jip en Janneke boekjes door mijn handen glijden en in gedachten hoor ik ze jengelen om een extra verhaaltje. Helemaal onderin de doos zie ik mijn meest favoriete boekje liggen. Dag,Sinterklaasje van Jaques Vriens en Dagmar Stam. Wat een geweldig boekje is dat, nog steeds. Elke dag las ik een verhaaltje voor en ik had het van tevoren precies zo uitgerekend zodat die allerlaatste samenviel met pakjesavond. Het was elk jaar vaste prik en we genoten er volop van. Die gespannen koppies, de rode wangen van opwinding. Elk jaar was het alsof ze het verhaal voor de eerste keer beleefden.

de zolder is bijna leeg…

Aan het eind van de dag is mijn zolder nagenoeg leeg en ben ik gesloopt. Op die lege zolder staat de doos met kinderboekjes wat eenzaam in de hoek. Bovenop ligt het sinterklaasboekje geduldig te wachten tot er weer kan worden voorgelezen. Ik verheug me er nu al op.

4 antwoorden
 1. Kaat Krabbel zegt:

  een opgeruimde zolder en het ophalen van mooie herinneringen: wat een zaligheid!
  Dit geeft me net het juiste zetje om eindelijk die chaos op onze zolder eens om te zetten in een lege zolder en hopelijk kom ik ook nog een item tegen waar ik zo een fijn gevoel aan over hou

  Beantwoorden
 2. Mama Jezz zegt:

  Aah dag sinterklaasje, ik werd er vroeger uit voorgelezen. Ik nam hem een keer mee uit de kast van mijn ouders. Zodat ik hem aan mijn eigen kinderen kon voorlezen. Tot mijn moeder vorig jaar ineens liet vallen dat ze dat boekje kwijt was. Haha oeps, vergeten te zeggen, maar die ligt hier tussen de sinterklaas spullen.

  Beantwoorden
  • cynthia poen zegt:

   haha. Ik had er twee, eentje is met onze oudste dochter meegegaan. Die werkt in het speciaal onderwijs dus kan weer leuk voorlezen 🙂 Die andere bewaak ik met mijn leven!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *