Super Suus redt de dieren, een boek van Mo daughters

super suus

Super Suus redt de dieren.Een superheld, een step, een cape en avontuur. Dat wil toch iedereen? Myrthe Zuidinga leest voor!

In dit boekje is de superheld een meisje. En dat meisje heet Suus. Eigenlijk is Suus heel normaal. Ze heeft een open blik naar de wijde wereld en niets ontgaat haar. Want wat ziet ze daar?

Is het normaal dat? wil Super Suus weten

Is het normaal dat er dieren in bomen hangen? Dat wil Super Suus wel eens weten, en dus gaat ze uitzoeken wat er aan de hand is.
Wat mij opvalt bij het openslaan van het boekje is dat iedereen in het boek een podium verdient.Draag je een bril, jij bent uniek.Heb je een donkere huid, jij bent uniek.Speel je met vriendjes en vriendinnetjes, dat maakt jullie uniek.

een verhaal van nu

Super Suus is een eigentijds verhaal, een prentenboek van deze tijd met earpods in de oren, een telefoon aan een ketting, de kleuren van de pakken van de brandweer. Een prentenboek dat met zijn tijd mee gaat.

tips voor dierenvrienden

Waar het begin van het boek begint met de missie van de uitgeverij, namelijk ook meisjes een podium gunnen bij belevenissen in een boek. Maar er is nog meer leuks toegevoegd. Op het einde vind ik nog een leuke tip in het boek:’Ben je net zo’n dierenvriend als Super Suus?”Leuke en praktische tips worden gegeven die jouw kindje bewust maakt van alles dat in de natuur leeft.
Een mooi boekje.Een mooi verhaal.Voor allemaal!

Over Mo’s daughters:

Mo’s Daughters laat zien dat meisjes net zo goed superhelden zijn en zeker niet gered hoeven te worden door een prins. Meiden zijn precies goed zoals ze zijn. Alles is mogelijk. Het is dus tijd voor een nieuwe superheld waarin meisjes zichzelf herkennen!
Het boek is geschreven door Firma Fluks. de geweldige illustraties zijn van Julie Melan

Lees meer over Mo’s Daughters in Mila en de tent

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *