Felice leest voor : De tuinen van Dorr, door Paul Biegel.

paul biegel

Pau Biegel hoort een beetje bij de vergeten groep schrijvers en dat is niet terecht. Zijn sprookjesachtige stijl zal zeker veel kinderen aanspreken.

de tuinen van Dorr een pracht boek

Het verhaal is een duister, spannend  en hartroerend sprookje over prinses Mijnewel en tuinmansjongen Jouweniet..
Persoonlijk loop ik hard weg als de personages in een boek zulke namen hebben. Ik hou er niet van “speaking names” is volgens mij de engelse benaming voor dit soort zaken : de naam verraad het grootste deel van het karakter. Weinig spannend, vind ik

Maarrrrrr, de tuinen van Dorr is heeel erg spannend

Jouweniet is door de wraakzuchtige heks Sirdis omgetoverd in een vreemde bloem, en de betovering kan alleen worden verbroken door de juiste tuin te vinden om de bloem te planten. Om de tuin te vinden moet Mijnewel echter door de dode stad Dorr, ooit een prachtige stad maar nu een grauwe plek waaruit Sirdis al het leven heeft onttrokken…..
Moet ik nog meer zeggen?

Luister maar…Ik lees ene stukje voor uit de tuinen van Dorr

Wie was Paul Biegel.

Paul Biegel was de jongste zoon , in een groot gezin. Hij had maar liefst 6 zussen en 2 broers toen hij op 25 maart 1925 in Bussum werd geboren
Paul was best slim en ging naar het gymnasium, maar het was oorlog en er werd steeds minder les gegeven. In 1945 krijgt hij zijn diploma, maar hij gaat niet studeren, hij gaat naar Amerika ! ( in die tijd echt nog een geweldige reis !) Daar werkt hij een tijdje als schoonmaker. Carrière maken lukt hem niet zo. Hij wil graag naar het conservatorium, maar is er niet goed genoeg voor. Hij studeert rechten en werkt bij de AVRO bode. Dat is het ook niet helemaal voor hem en hij gaat bij de Toonder studio’s werken als stripverhalen schrijver. En dat kan hij heel goed.
Zijn eerste boek verschijnt in  1962, Daarna schrijft hij er nog een stuk of vijftig.

Hij stierf op 2 oktober 2006

Bron bol.com

luister ook eens naar Lola de beer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *