Review: Het grote voorleesfeest door Marianne Busser en Ron Schröder

Het grote voorleesfeest

Het grote voorleesfeest, Marij leest haar zoontje voor.

Oeps! Meestal als ik een review schrijf, doe ik dat snel na het ontvangen van het product. In dit geval echter was ik te druk… met voorlezen! Het is zó’n leuk boek, dat kunnen we echt niet wegleggen. We waren na Jip en Janneke al een poosje op zoek naar een ander boek. De verhaaltjes moesten niet te lang zijn (concentratieboog van een vermoeide tweejarige is nou eenmaal niet zo groot) en de tekeningen leuk. Nou, daaraan voldoet Het grote voorleesfeest zeker!

Het grote voorleesfeest: verhaaltje, rijmpjes en plaatjes

Het boek bestaat uit afwisselend verhaaltjes en rijmpjes. De verhaaltjes volgen elkaar op maar zijn ook heel goed los van elkaar te lezen. De rijmpjes… tja, mijn zoontje roept alleen maar: “nog meer zingen!”.

Het varkentje Mondriaan is favoriet. Hierbij vult hij enthousiast de woorden aan en wijst ze aan op het plaatje. Maar ook prinsje Alexander, die steeds weer andere dingen leert, of het mannenkoor dat bij tante woont, of de familie Takkenbos met Jumbo de olifant… te leuk voor woorden.

Het is een mooi groot boek dat lekker ligt op schoot. De afbeeldingen laten zien waar je op dat moment over praat en passen goed bij het verhaal. De tekenstijl vind ik zelf erg leuk, zeker voor de doelgroep. Dus soms pakken we het boek erbij en gaan we gewoon alleen maar plaatjes kijken en benoemen.

Dus ja… ik kan er nog heel veel woorden aan vuilmaken, maar ik wil nog maar twee dingen hierover kwijt:

Ten eerste: allemaal dit boek kopen!

En ten tweede: doei, ik ga weer lekker op de bank zitten en voorlezen aan mijn zoontje! Bedtijd is echt een feestje geworden met dit boek. Helaas komt het einde alweer bijna in zicht, maar dan beginnen we gewoon weer van voor af aan!

verhaaltjes

Marianne Busser en Ron Schröder

lees ook eens: dit is de Spin Sebastiaan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *