Rian Visser: kinderboeken

rian visser

Verhalen vertellen maak kennis met Rian Visser,kinderboekschrijfster

Rian Visser. Ik ben kinderboekenschrijfster.

Ik begon ongeveer 12 jaar geleden met schrijven toen mijn kinderen 3 en 1 jaar oud waren. Dat waren de voorleesverhalen van Boris (1) en Katinka (3). Ik had heel snel een uitgever en ben daarna doorgegaan met schrijven. Ook voor Sesamstraat: Appie en opa. Mijn zoontje was toen 4 jaar en hij stond model voor Appie. Inmiddels schrijf ik ook voor wat oudere kinderen, maar ook nog steeds voor kleuters.
Ik ben ook grafisch vormgever en ik doe veel boekvormgeving. Bijv. de boeken van De Grijze Jager en Gossip Girl. En ik maak ook apps voor iPad en iPhone. Ik geef lezingen in bibliotheken over voorlezen. Ik bezoek ook scholen. Kortom: ik doe een beetje van alles wat. Ik twitter graag, ik zit op FB, LI en Hyves. Ik rij paard en tennis. En ik doe niet zo heel veel in het huishouden. Gelukkig heb ik een huisman, haha. 🙂
Ik vind het wel leuk om met de kinderen te knutselen en te helpen met creatieve opdrachten voor school. Dat was het. Stel me gerust een vraag, als je meer wilt weten over kinderboeken. Mijn website is www.rianvisser.nl.


Rian Visser,kinderboekschrijfster

verhalen vertellen

leuke apps voor jonge kinderen

Mijn kinderen hadden vroeger een plastic speelgoedtelefoon met een hoorn en een draaischijf. De telefoon kon ook echt rinkelen als je op een knopje drukte. Er zaten wieltjes onder zodat je hem aan de hoorn kon voorttrekken over de grond. Mijn dochter sleepte er vaak mee en belde mij bijvoorbeeld vanuit de gang. Dan nam ik in de huiskamer de echte telefoon op en voerden we zogenaamd een telefoongesprek. Het lijkt zo lang geleden… dertien jaar ongeveer.

Rian Visser, kinderboekenschrijfster

tips voor verhalen vertellen

Rian Visser, kinderboekenschrijfster: tips voor het vertellen van verhalen
Toen mijn kinderen klein waren vertelde ik vaak voor het slapen gaan een verhaal. Soms uit een boek, maar vaak vonden ze het leuk als ik uit mijn hoofd iets vertelde. Dan gebruikte ik een gebeurtenis van die dag of

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *