Een valse start

een nieuwe start

nieuwe start voor de zoon van mama Jezz

Vorig jaar schreef ik een blog waarin in alvast vooruit kijk naar het idee dat mijn peuter dat schooljaar een kleuter werd en voor het eerst naar school zou gaan. Dat het het schooljaar zo’n bijzondere wending kreeg had niemand verwacht.

Hoera 4 jaar!

Eind februari was het zo ver! Mijn zoon werd 4 en mocht naar school. Eigenlijk was hij er tot dan toe nog niet zo veel mee bezig. Maar nadat hij een ochtend was wezen wennen, had hij er toch wel zin in.
Het afscheid nemen was voor hem soms wel lastig, maar dat had hij bij het kinderdagverblijf soms ook.
Ik besloot hem eerst nog even op vrijdag thuis houden, aangezien hij ook 3 middagen naar de bso moest.
In de tweede week bracht de oppas hem ’s ochtends naar school en omdat ik vanaf die week voor een deel in de ziektewet vanwege mijn zwangerschap, hoefde hij naar 1 middag naar de bso.

Langer thuis dan naar school.

En toen kwam daar het bericht dat, vanwege Corona de scholen dicht gingen voor in eerste instantie drie weken. Die drie weken werden uiteindelijk zes weken + twee weken meivakantie. Mijn zoon zat dus langer thuis dan dat hij op school had gezeten. Hij genoot van de extra tijd thuis. En zei regelmatig “ik wou ook bij jou zijn en niet op school”. En waar zijn zus van 7 elke ochtend huiswerk moest maken, toonde hij niet zo veel interesse in de vrijblijvende opdrachten die de kleuterjuffen stuurden.

Na de meivakantie mochten de kinderen om de dag naar school. Ik mocht niet meer mee de klas in. Gelukkig kwam zijn juf hem vaak naar het hek om hem bij mij vandaan te halen. Of zijn grote zus bracht hem naar de klas. Toch bleef het afscheid nemen wel lastig en huilde hij vaak even. Maar eenmaal in de klas was het altijd over volgens juf.

Ik zie hem groeien

In de weken dat hij naar school mocht, zag ik hem letterlijk en figuurlijk groeien. Hij zingt liedjes, telt zonder problemen tot 20 en kan zelfs in het Engels tot 10 tellen. Hij maakte vriendjes en vriendinnetjes in de klas. Eindelijk kan hij echt een kleuter zijn.

Vlak voor de zomervakantie beviel ik van ons 3e kindje. Weer nieuwe indrukken voor onze zoon, waardoor we hem in de kraamweek een dagje thuis hielden van school.
Uiteindelijk is hij tussen zijn verjaardag eind februari en de zomervakantie begin juli, maar 1 week 5 dagen naar school geweest.
Voor de vakantie kreeg hij een rapport met een verhaaltje van de juf, waarin ze hem gewoon precies beschreef zoals hij is. Zo knap dat de juffen dat in korte tijd van hem hebben gezien. Hij is dus lekker zichzelf op school.

Een nieuwe start

En nu mag hij na de zomervakantie weer naar school. Hij geeft aan dat hij er zin in heeft. Hij is inmiddels al 4,5 jaar. Met een bizar half schooljaar achter de rug. Laten we het maar zien als een soort van valse start. Ik hoop dat hij vanaf nu een fijne schooltijd kan gaan opbouwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *