sperma weetjes

sperma weetje

Over sperma bestaan veel feiten en fabels, in sperma weetjes vind je een heleboel feiten. Feiten die je vast nog niet wist!

sperma weetje 1

Sperma voor het eerst gezien…

Het heeft lang geduurd voor de mensheid doorhad, dat het gevolg van dat aangename tijdverdrijf vrijen, een baby was…Dat is niet zo raar, er zitten tussen de daad en de baby nog altijd 9 maanden…
Maar goed, toen men dit eenmaal door had, had men nog steeds geen idee, hoe het een en ander nu in zijn werk ging.

Dat verandert pas in 1677. Anthoni van Leeuwenhoek (geboren 1632) ontwikkelt de microscoop: voor het eerst is de wereld in staat zaken te zien die met het blote oog niet te onderscheiden zijn. En in 1677 legt Anthoni zijn eigen sperma onder de microscoop, boys will be boys…Tot zijn verbazing zag hij er allemaal beestjes in krioelen…Moet best een schok geweest zijn.

Maar hoe alles nu precies werkte, dat wist men nog steeds niet.

sperma weetje 2

Hollandse pot is goed als je kwaliteit wil

Helaas dames, het is echt waar…in 2010 heeft een onderzoek aan Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Uitgewezen dat mannen die gewoon de Hollandse pot: aardappelen, groenten, vlees eten twee keer zoveel zaadcellen in hun sperma hebben als mannen met een ander eetpatroon..Dus – snik – weg met de pasta en terug naar de bloemkool-met-een-sausje..

Het is geen fabeltje…,

Het schijnt dus echt waar te zijn, maar het dragen van een schotse rok, pardon kilt, is goed voor de kwaliteit van het sperma. Dat komt omdat de temperatuur van het scrotum altijd lager is dan de lichaamstemperatuur om zo spermatogenese mogelijk te maken. Wanneer het kruis van mijnheer, lekker warm zit ingepakt, gaan er zaadcellen verloren. Daar is behoorlijk wat onderzoek naar gedaan, inmiddels. Maar ik zie nog steeds geen mannen in een kilt..
En – nog een vraagje – hebben ze in Schotland nou zo significant veel meer kinderen ?

En dit is wel een fabeltje..

Niet elk sperma weetje, is een weet je… Neem deze: Zeker blijft een man zijn hele leven vruchtbaar, er zijn genoeg bewijzen van oudere tot ronduit oude vaders om daar geen twijfel over te laten bestaan.
Maar dat betekent niet dat sperma geen houdbaarheidsdatum heeft!
Vanaf 35 jaar gaat de kwaliteit van het sperma achteruit…. Ook als een man goed voor zich zelf zorgt. Zelfs al hij in een kilt gaat rondlopen…er is nog sperma, maar de kwaliteit neemt af. En dan moet een mand meer zijn best gaan doen een kindje te maken.
Zo weet je dat ook weer….

Bron quest, scientas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *