Ilse: kinderpschycholoog

ilse

Ik ben Ilse

ik ben Ilse van de Put, 28 jaar jong en naast psycholoog ook levensgenieter eerste klas.
Na mijn studie tot Kinder- en Jeugdpsycholoog ben ik op een kinderdagverblijf gaan werken, waar ik twee jaar lang met enorm veel plezier als groepsleidster gewerkt heb. Een leerzame periode waarin ik naast de kennis die ik in mijn studie heb opgedaan, ook enorm veel praktische zaken over kinderen te weten kwam.
Om meer ervaring op te doen die gerelateerd was aan mijn opleiding, ben ik daarna in een justitiële jeugdinrichting gaan werken, als pedagogisch medewerker. Een heel andere doelgroep, met een uitdaging op een heel ander vlak. Elke dag was weer een samenspel van grenzen verkennen en afbakenen. Naar de jongeren toe, maar ook naar mezelf toe.
Een steeds weer confronterend proces, waarin ik enorm veel over mezelf heb geleerd!

als kinderpsycholoog aan de slag

Daarna vond ik het tijd om definitief als psycholoog aan de slag te gaan. Ik bleef gedeeltelijk werken met dezelfde doelgroep: jongeren die met justitie in aanraking zijn gekomen, en gedeeltelijk met jongeren met persoonlijkheidsproblematiek. Nog steeds wordt ik geconfronteerd met mijn eigen grenzen en die van jongeren, maar het blijft een uitdaging. En het is een werkveld waarin ik me graag verder wil specialiseren.
Naast mijn serieuze baan, ben ik zelf een enorme levensgenieter. Altijd in voor gezelligheid en totaal verslaafd aan salsadansen. Ik bind dan ook meerdere keren per week mijn dansschoenen onder mijn voeten om me op de dansvloer te ontspannen.
Ook reizen is een grote passie. Ik kies vaak voor een speciale bestemming, liefst met zo min mogelijk toeristen. En mijn reislust heeft er voor gezorgd dat ik in 2010 enkele maanden door Zuid-Amerika ben gaan reizen. Op eigen houtje met alleen mijn rugzak. Iedere dag was een nieuw avontuur waar ik volop van heb genoten. In plaats van dat dit de reislust heeft verminderd, is er een hele wereld voor me opengegaan.Dus wie weet wat de volgende bestemming wordt.

Terug in Nederland heb ik weer tijd om te dansen, een goed boek te lezen, te zijner tijd weer eens wat motorritjes te gaan maken, te koken en met vrienden en familie te genieten van een kop thee, een wijntje, een filmpje, van een serieus gesprek of een avond lekker gek doen.
Op deze website zullen jullie regelmatig artikelen van me kunnen vinden. Hierin zal ik jullie mee op reis nemen door mijn hersenspinsels, hier en daar gecombineerd met de avonturen van een levensgenieter en natuurlijk door de wondere wereld van de kinderpsychologie. Zijn er thema’s waar je graag meer over wilt weten,dan hoor ik het graag!

Lees meer van Ilse de schoenenpoetser uit Sucre

ilse

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *