In China meer kinderen met diabetes dan in Amerika

chinese kinderen

Chinese kinderen leiden veel vaker aan  diabetes dan Amerikaans

Een studie aan de Universiteit van North Carolina at Chapel Hill heeft aangetoond dat er onder de Chinese jongeren 4 keer zoveel diabetes voorkomt als bij hun leeftijdgenoten in de VS.
Met de stijging van diabetes stijgt ook het risico op hart en vaatziekten. Een en ander is volgens de onderzoekers te wijten aan toenemende overgewicht onder de Chinese bevolking.

Het onderzoek werd geleid door: Barry Popkin, Ph.D., W.R. Kenan Jr. Distinguished Professor voedingsmiddelen technologie aan de  UNC’s Gillings School. En door een aantal  Chinese onderzoekers. Er werd gebruikt gemaakt van data van de  China Health and Nutrition Survey (CHNS). Dit is het langstlopende in China gehouden onderzoek. Kortom: de onderzoekers hebben een diepgaande studie gemaakt.

Wanneer gegevens van Amerikaanse kinderen werden vergeleken met die van Chinese kinderen blijkt het volgende.Het aantal kinderen dat diabetes heeft in China hoger ligt veel hoger dan in Amerika. Dat geld ook voor het  risico dat dat kinderen lopen om in de nabije toekomst diabetes te krijgen. Bij  de Chinese kinderen ligt dit  op 1,9 procent ligt en bij de Amerikaanse op 0,5. Anderhalf procent hoger dus: dat is voor de Chinese ouders wel een dingetje om over na te denken, zeg maar.

diabetes en economische groei

China heeft de laatste 2 decennia een enorme economische groei doorgemaakt. Maar het onderzoek constateert dat er tegelijkertijd een dramatische verandering is opgetreden. In gewicht en in voedingsgewoonte en in de mate van lichamelijke activiteit bij de Chinese bevolking.
Het was niet voorzien dat de economische groei een dergelijke enorme verandering in het dieet en de gezondheid van jonge Chinezen te weeg zou brengen.
Hoewel als je er over nadenkt, het niet zo vreemd is. Amerikanen ( mensen ) vallen massaal op zoet en vet eten…. En als dat ineens wel voor handen was, terwijl dat vroeger niet zo was…Vind je het dan gek, dat mensen massaal aan de donuts en hamburgers gaan?

Het onderzoek verschijnt in Obesity Reviews (www.obesityreviews.net). Obesity Reviews is an official journal of the International Association for the Study of Obesity

Lees veder Mijn kind: Opvoeding- Obesitas en wiskunde 

chinese kinderen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *