7 andere uitjes, die – bijna – niks kosten

voordelige uitjes

7 keer een voordelig uitje, probeer ze allemaal !

Het geheim achter “Happy Family”

Wat is het geheim achter  die gelukkige en tevreden gezinnen?
Eigenlijk weten we het allemaal al lang : samen dingen doen en vooral : samen lachen.
Kijk maar even terug naar je eigen jeugd en  dan weet je het weer: samen keten, familie grapjes,kleine familie geheimpjes, dat zijn de dingen waardoor je voelt:dit is mijn familie.

Het zijn volgens Kenneth R. Ginsburg, M.D., M.S.Ed., de schrijver van  A Parent’s Guide to Building Resilience in Children and Teens: Giving Your Child Roots and Wings, is humor, familie grapjes en gebruiken van essentieel belang om een kind op te voeden. Kinderen hebben behoefte aan een diepgewortelde band met liefhebbende volwassenen, en samen spelen en pret maken versterkt zo’n band. Het leert kinderen ook hun ouders te zien in als ontspannen en vrolijke mensen. Een goede en relatie met je familie helpt op latere leeftijd je kind met onafhankelijk worden. Als je weet dat je geliefd bent, als je weet dat er een plek is waar je altijd naar terug kunt gaan: kan je immers de hele wereld aan?
Kortom wees niet bang om je vrolijke onbezorgde, liefhebbende kanten te laten zien en voed je kinderen op tot weerbare mensen, die zich verzekerd weten van hun plekje op deze wereld. Altijd tijd dus voor een voordelig uitje!

Wat doen andere gezinnen?

Lees verder Mijn kind: vrije tijd – Tips en trucs voor de zwemles

voordelig uitje

voordelig uitje nr 1:Pluk pret

Er zijn boomgaarden ,boerderijen met moestuinen, kruiden tuinen, waar je zelf je bloemen, groente of fruit kan plukken. Weet je hoe makkelijk je daar een enorm avontuur voor je kinderen van kan maken?
Kinderen vinden het fantastisch om een emmer of een arm vol van iets te plukken. En als je het dan ook nog samen klaar gaat maken en opeten, dan is het feest compleet.
Het is reuze gezellig om te doen. Ondertussen leren je kinderen ook nog dat aardbeien niet uit de fabriek komen, en ze eten zonder dat ze het zelf doorhebben nog eens heel gezond.
Vind je het te ingewikkeld om boerderijen op te zoeken waar je fruit mag plukken ?
klik dan hier  of  hou dan in de herfst je ogen open : je zult verbaas staan op hoeveel plekken er bramen groeien !

voordelig uitje

Showtime !!(een heel voordelig uitje)

Voor de televisie en de film was uitgevonden, moesten mensen hun eigen vertier en vermaak maken. En dat deden ze dus. Maar omdat we nu wel tv en internet hebben , betekent dat nog niet dat we niet meer zelf iets mogen bedenken !!
Kinderen vinden niets leuker dan tussen de schuifdeuren optreden. Het is werkelijk het meest simpel en leuke vermaak dat je je kunt voorstellen. Vraag je kinderen een toneelstukje te bedenken. En binnen een half uur wordt je “opgeroepen” om publiek te zijn. Vergeet niet aan het eind om heel hard te klappen !!
Sommige ( meisjes ) geven liever een dansvoorstelling, dat kan natuurlijk ook altijd. En heb je een huis vol jongens?? Laat ze een hoorspel maken, echt je zult verbaasd staan van wat ze allemaal weten te verzinnen.

Veel plezier !!

voordelig uitje

Vrijdag avond: pizza –avond

Maak op vrijdag avond (of zaterdag avond of welke avond je ook maar wil ) pizza-avond.
Een voordelig uitje van de bovenste plank (en nog gezond ook)
Hoe doe je het?
Maak een pizza bodem van kant en kaar pizza deeg (of een pak wittebroodmix) en smeer dat uit over een bakplaat. Maak een tomatensaus van een blik gepelde tomaten, dat je aanmaakt met  – verse – kruiden.
SUPERGEZELLIG
En dan laat je ieder lid van het gezin een stuk van de pizza beleggen: de een kiest voor alleen maar salami, de ander wil alles wat je kunt verzinnen. Als iedereen zijn deel van de pizza belegt heeft, giet je de tomaten saus erover, bestrooi het geheel met kaas en schuif het ongeveer een half uurtje de oven in.
OVERHEERLIJK!

En nooit lange gezichten, want iedereen heeft alleen maar op z’n pizza wat -ie lekker vind. En geloof mij  jouw zelfgemaakte pizza is nog altijd een stuk gezonder dan die kant-en-klaar pizza’s van de supermarkt

voordelig uitje

Nog zo’n voordelig uitje: Weer of geen weer picknicks

Zelf pizza maken je te veel gedoe?
ga dan voor de weer of geen weer picknick.
Je schuift een kant-en-klare pizza uit de supermarkt in de oven, en in plaats van de tafel te dekken, laat je de kinderen een deken uitspreiden. Serveer de pizza op weggooibordjes.
En eet alles gezellig op het kleed op.
Succes verzekerd en jij hebt geen afwas.

En speciaal van voor verjaardagen: van de tafel eten
leg over de tafel  2 witte papieren tafellakens.
Haal (of bak) zoveel friet als je nodig hebt
Knijp flink veel ketchup en mayonaise uit over het tafelkleed.
Gooi alle frieten op het tafelkleed.
Smullen maar!
Na afloop rol je de kleden op en je afwas is klaar
EN reken maar dat kinderen het super vinden

voordelig uitje

De binnen camping

Er zijn mensen die echt een hekel hebben aan kamperen, de vliegen , de muggen , de regen en de kou. Maar niemand heeft een hekel aan binnen kamperen. Leg de luchtbedden en de slaapzakken op de grond, kruip er allemaal lekker in. Tv aan: genieten maar!

voordelig uitje

Speel met je eten

Gezellig aan tafel, het kan soms uitlopen op heel ongezellig, gezeur over het eten, kids die elkaar in de haren zitten.
Dus: speel tijdens het eten.
Bijvoorbeeld: een rondje Goede tijden, Slechte tijden. Om de beurt mag ieder lid van de familie iets goeds vertellen van deze dag En in de volgende ronde mag iedereen iets slechts vertellen over deze dag. Maar je kunt je voorstellen dat je kids daar snel onderuit komen: het goede is dat we nu pizza eten en het slechte was dat school weer vervelend was.
Om de boel op te leuken moet steeds een familielid de ander een echt moeilijk vraag stellen Zoals: waar zou je willen wonen als je helemaal mocht kiezen? Welk figuur uit  een boek zou jij willen zijn?

voordelig uitje

Spelletjes avonden om nooit te vergeten

De meeste families proberen wel zo af en toe eens een spelletje met elkaar te doen. Maar
Cynthia Copeland, schrijver van Family Fun Night, heeft wat tips om er ECHT wat van te maken. Een van de lastigste dingen bij een familie avond met spelletjes is het verschil in leeftijd. Als iedereen ongeveer even oud is ,dan gaat het wel, maar zodra er leeftijdsverschillen zijn, zijn er problemen.

Een voor de hand liggende oplossing ( nu denk je dit had ik zelf ook kunnen bedenken) is koppels maken : een oudste kind en een jongste kind spelen samen. Of: geef de kleinste alvast “startpunten “ of, laat de jongste de dobbelstenen gooien, de kaarten schudden, de chips in de bakken doen, of kies een spel dat alleen op geluk gebaseerd is, en waar je niet echt bij hoeft na te denken
Voelen je tieners zich te goed voor een spelletjes avond? Vraag hun vrienden ook!( en tolereer hun muziek, mits niet te hard) Ook dan ben je verzekerd van een zeer voordelig uitje

En tenslotte nog een puzzel tip : Gooi 3 puzzels door elkaar, vorm teams, geef elk team 1 puzzel en doe wie het eerst de puzzel af heeft. Of: verstop de puzzelstukjes!
EN onthoud: wat je kinderen zullen onthouden is dat er bij hun thuis fantastische spelletjes werden gespeeld !

Geweldig! je bent tot helemaal onderaan de lijst met tips gekomen. Dan kan het niet anders of samen dingen doen heeft in jouw opvoeding een hoge prioriteit! we hopen dat je genoten hebt van de tips, en als je er meer hebt: dan houden wij ons aanbevolen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *