Ja maar ……HIJ mag het WEL ! De eeuwige strijd tussen kinderen onderling

praatjes

Dood en dood moet word je ervan. Dat eeuwige: Ja maar HIJ…. of zij,dat doet er nu even niet toe. Waar het wel om gaat is dat je zo verschrikkelijk moe en sjagerijnig kan worden van die eeuwige refrein: ja maar HIJ….Van die eeuwige strijd strijd tussen kinderen onderling

Het is niet alleen de jongste die zich beklaagt dat haar 4 jaar oudere zusje later naar bed mag, wel nog tv mag kijken, wel alleen op de fiets naar school mag, wel een Frozen drinkbeker heeft, wel…
Het is net zo goed omgekeerd. De oudste kan zich van ganser harte beklagen dat de jongste niet de tafel hoeft af te ruimen, wel geholpen wordt met boterhammen smeren en in ieder geval altijd meer aandacht krijgt. En meer kleren.

Je kan je als moeder de blaren op je tong praten, het heeft geen nut. De oudste weet dat de jongste voorgetrokken wordt. En de jongste weet dat de oudste alles mag.
Wat moet je daar als moeder nou toch mee?

Strijd tussen de kinderen, je kan er iet veel mee

Zal ik eens een eerlijk antwoord geven? Je kan er niet zoveel mee. Kinderen ervaren het nu eenmaal als onrechtvaardig, dat hun broer of zus andere dingen mag dan zij. Dat er een leeftijdsverschil van jaren is, interesseert ze niet. Jij mag wel, ik niet = oneerlijk. Heerlijk simpel.

Natuurlijk is het goed om iedere keer weer uit te leggen dat mensen op verschillende leeftijden verschillende dingen kunnen en mogen. Aan de andere kant, ik zou zeggen: blijf er niet mee bezig.
je hebt het een keer uitgelegd, twee keer uitgelegd. En dan is het klaar.
Voor jezelf erg rustig en voor je kind ook. Want als we ophouden met zeuren, ontstaat tijd om te verwerken. Om mopperend en scheldend en nog een keer proberend, te accepteren dat het leven soms oneerlijk is….

Trek je dat niet aan als moeder, maar kijk even naar de verstandhouding zoals jij die met jouw broers en zussen hebt. Wedden dat jij als kind ook heel vaak geroepen hebt : Ja maar HIJ……

lees Vandaag is het zo’n dag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *